Recept zoekresultatenKipfilets met mosterd en knapperige groenten
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:02
    A
  • Kipfilets met mosterd en knapperige groenten

Kipfilets met mosterd en knapperige groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kipfilets met mosterd en knapperige groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 noot boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 sjalot
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 4 kipfilets
  • 10 cl gevogeltefond
  • 12 cl droge witte wijn
  • 250 g bruine champignons
  • 500 g asperges

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de boter en de olie in een diepe pan en bak er de gesnipperde sjalot in aan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de schuin in 2 gesneden kipfilets toe en de afgeriste blaadjes van enkele takjes tijm.
  3. Verwijder het harde, onderste gedeelte van de asperges, schil ze en snij ze schuin in stukjes. Doe ze bij in de pan.
  4. Halveer de champignons en doe ze bij in de pan, draai de stukken kip om.
  5. Voeg de witte wijn toe, de gevogeltefond en 2 takjes tijm, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  6. Vang het kookvocht op, giet het in een steelpan en voeg de mosterd toe. Laat op hoog vuur voor de helft inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Schik de stukken kip en de groenten op de borden en lepel er de saus over. Werk eventueel af met gehakte peterselie. Serveer met een lekkere puree.

Kooktip

Je kan de saus eventueel zachter maken met wat verse room.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 289; energie (kCal): 69; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 1; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 175,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -05:02
    A
  • Kipfilets met mosterd en knapperige groenten