Recept zoekresultatenKipfilets met coulis van rode paprika’s
Delhaize logo
  • Kipfilets met coulis van rode paprika’s
    A
Kipfilets met coulis van rode paprika’sA

Kipfilets met coulis van rode paprika’s

Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 4 kipfilets
  • 1 afgestreken el Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie (voor de pan)
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 2 dikke rode paprika's
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 4 kipfilets
  • 1 afgestreken el Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie (voor de pan)
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 2 dikke rode paprika's

Begin met koken

: 15 minuten
1
Doe olijfolie in een grote braadpan en bak er de kipfilets goudbruin in op zacht vuur. Voeg peper en zout toe, bestrooi met de Italiaanse specerijen.
2
Snij ondertussen de paprika’s in blokjes en doe ze in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Giet ze na 5 min. kooktijd af en doe ze dan in een beker met de olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en de parmezaan. Mix tot een gladde coulis, breng op smaak met peper en zout.
3
Dien de filets op met de coulis. Serveer met verse pasta en een salade.
1
Doe olijfolie in een grote braadpan en bak er de kipfilets goudbruin in op zacht vuur. Voeg peper en zout toe, bestrooi met de Italiaanse specerijen.
2
Snij ondertussen de paprika’s in blokjes en doe ze in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Giet ze na 5 min. kooktijd af en doe ze dan in een beker met de olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en de parmezaan. Mix tot een gladde coulis, breng op smaak met peper en zout.
3
Dien de filets op met de coulis. Serveer met verse pasta en een salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1253; energie (kCal): 303; vetten (g): 27,6; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 466,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1253; energie (kCal): 303; vetten (g): 27,6; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 466,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Romantisch diner,Moederdag,Vlees - minder dan 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pijnboompitten

Delhaize

Pijnboompitten

90 gr

€6,39

Pamesello | Geraspt

Pamesello

Pamesello | Geraspt

2 × 40 gr

€3,30

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Kruiden | Italiaanse

Delhaize

Kruiden | Italiaanse

12 gr

€1,19

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€19,77