Recept zoekresultatenKipfilets met coulis van rode paprika’s
Delhaize logo
  • Kipfilets met coulis van rode paprika’sA

Kipfilets met coulis van rode paprika’s

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kipfilets met coulis van rode paprika’sA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 4 kipfilets
  • 1 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 eetlepels olijfolie (voor de pan)
  • 10 cl olijfolie
  • peper
  • 2 dikke rode paprika's

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 minuten

  1. Doe olijfolie in een grote braadpan en bak er de kipfilets goudbruin in op zacht vuur. Voeg peper en zout toe, bestrooi met de Italiaanse specerijen.
  2. Snij ondertussen de paprika’s in blokjes en doe ze in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Giet ze na 5 min. kooktijd af en doe ze dan in een beker met de olijfolie. Voeg de pijnboompitten toe en de parmezaan. Mix tot een gladde coulis, breng op smaak met peper en zout.
  3. Dien de filets op met de coulis. Serveer met verse pasta en een salade.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1253; energie (kCal): 303; vetten (g): 27,6; verzadigde vetten (g): 4,9; koolhydraten (g): 4,7; suikers (g): 2,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 466,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kipfilets met coulis van rode paprika’sA