Recept zoekresultatenKipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus
Delhaize logo
  • Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus

Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bakje kipfilets (600 g)
  • 2 bussels witte asperges
  • 1 bussel waterkers
  • 2 bakjes aardappelen met peper en zeezout (2 x 450 g)
  • 1 pakje mousselinesaus (22 cl)
  • 60 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    10,98 €/kg
    €6,59
    F2012073100286900000
  • Witte | Asperges
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996050900300820000
  • Waterkers
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
    F2018111500026790000
  • Aardappelen | Partjes | Peper & Zout
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    450 gr
    5,76 €/kg
    €2,59
    F2019022100032180000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Schil de asperges, verwijder het harde onderste gedeelte en snij ze schuin in 3 of 4 delen. Bak ze 15 min op zeer laag vuur in een grote pan met 40 g gesmolten boter en met peper en zout.
    2. Bak ondertussen de kipfilets aan beide kanten op hoog vuur in een koekenpan met de olijfolie, 20 g gesmolten boter en met peper en zout. Voeg dan de aardappelpartjes, het geperste teentje knoflook en de gehakte rozemarijn toe; blijf 10 minuten bakken op laag vuur, meng af en toe.
    3. Was en droog de waterkers; verwijder de grotere stelen. Verwarm de mousselinesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Serveer de kip in reepjes met de aardappelen en asperges. Werk af met waterkers en geef de saus er apart bij.

    Tip: Als de kipfilets te dik zijn, snij ze aan de gebogen kant en maak er ruitvormige inkepingen in. Zo gaar je ze zonder dat ze uitdrogen.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Kipfilets met asperges, ovenaardappelen en mousselinesaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    10,98 €/kg
    €6,59
    F2012073100286900000
  • Witte | Asperges
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996050900300820000
  • Waterkers
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    120 gr
    19,08 €/kg
    €2,29
    F2018111500026790000
  • Aardappelen | Partjes | Peper & Zout
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    450 gr
    5,76 €/kg
    €2,59
    F2019022100032180000