Kipfilets gevuld met geitenkaas en honing
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
4 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 rolletje verse geitenkaas 'Le Petit Rondin'
- 4 kippenlapjes 365
- 1 noot boter 365
- 1/2 kippenbouillonblokje 365
- 4 el honing 365
- 1 afgestreken el gedroogde tijm
- 100 g zachte, gedroogde abrikozen
- peper
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Président
Geitenkaas | Zacht | Porties
200 gr
€4,89
Delhaize
Filet | Kip
600 gr
€7,80
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
Mielbio
Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
300 gr
€5,79
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Abrikozen | Zacht
250 gr
€2,89
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Totaal:
€28,16
Begin met koken
- Snij de kaas in 8 schijfjes (het geeft niet als ze uiteenvallen).
- Snij het dikste deel van de kippenlapjes "en portefeuille" in en steek er 2 plakjes geitenkaas in. Sluit de opening met een tandenstoker.
- Smelt de boter in een diepe pan en bak de kippenlapjes aan beide kanten goudbruin op vrij hoog vuur. Voeg vervolgens 25 cl warm water toe, het verkruimelde, halve bouillonblokje, de honing, de tijm en de in 4 gesneden abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel garen op zacht vuur gedurende 20 min. Draai de kippenlapjes halverwege de braadtijd om.
- Verhoog dan het vuur en laat even inkoken op hevig vuur tot de saus stroperig wordt. Kruid naar smaak met peper en zout en dien onmiddellijk op. Geef er een gemengde salade bij en met kruiden gebakken aardappelen.
Tip
Je kunt de kleine filets die je aan het begin van de bereiding hebt verwijderd apart grillen, fijnhakken en de volgende dag gebruiken om je broodjes te garneren.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Président
Geitenkaas | Zacht | Porties
200 gr
€4,89
Delhaize
Filet | Kip
600 gr
€7,80
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
365
Bouillon | Rund | Vetarm
120 gr
€0,45
Mielbio
Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd
300 gr
€5,79
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Abrikozen | Zacht
250 gr
€2,89
Reeds in je keuken
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25