Recept zoekresultatenKipfilets gevuld met geitenkaas en honing
Delhaize logo
  • Kipfilets gevuld met geitenkaas en honing
    C

Kipfilets gevuld met geitenkaas en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Kipfilets gevuld met geitenkaas en honingC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rolletje verse geitenkaas 'Le Petit Rondin'
  • 4 kippenlapjes 365
  • 1 noot boter 365
  • 1/2 kippenbouillonblokje 365
  • 4 el honing 365
  • 1 afgestreken el gedroogde tijm
  • 100 g zachte, gedroogde abrikozen
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

200 gr

€4,89

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Abrikozen | Zacht

Delhaize

Abrikozen | Zacht

250 gr

€2,89

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€28,16

Begin met koken

  1. Snij de kaas in 8 schijfjes (het geeft niet als ze uiteenvallen).
  2. Snij het dikste deel van de kippenlapjes "en portefeuille" in en steek er 2 plakjes geitenkaas in. Sluit de opening met een tandenstoker.
  3. Smelt de boter in een diepe pan en bak de kippenlapjes aan beide kanten goudbruin op vrij hoog vuur. Voeg vervolgens 25 cl warm water toe, het verkruimelde, halve bouillonblokje, de honing, de tijm en de in 4 gesneden abrikozen. Breng aan de kook en laat zonder deksel garen op zacht vuur gedurende 20 min. Draai de kippenlapjes halverwege de braadtijd om.
  4. Verhoog dan het vuur en laat even inkoken op hevig vuur tot de saus stroperig wordt. Kruid naar smaak met peper en zout en dien onmiddellijk op. Geef er een gemengde salade bij en met kruiden gebakken aardappelen.

Tip

Je kunt de kleine filets die je aan het begin van de bereiding hebt verwijderd apart grillen, fijnhakken en de volgende dag gebruiken om je broodjes te garneren.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 719; energie (kCal): 171; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 8,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 18; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 427,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 719; energie (kCal): 171; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 9,3; suikers (g): 8,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 18; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 427,5
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Kipfilets gevuld met geitenkaas en honing
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geitenkaas | Zacht | Porties

Président

Geitenkaas | Zacht | Porties

200 gr

€4,89

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Bouillon | Rund | Vetarm

365

Bouillon | Rund | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

Mielbio

Honing | Veldbloemen | Bio | Onverwarmd

300 gr

Bio

€5,79

Kruiden | Tijm

Santa Maria

Kruiden | Tijm

15 gr

€2,75

Abrikozen | Zacht

Delhaize

Abrikozen | Zacht

250 gr

€2,89

Reeds in je keuken

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Totaal:
€28,16