Recept zoekresultatenKipblanquette met butternut
Delhaize logo
  • Kipblanquette met butternutA

Kipblanquette met butternut

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kipblanquette met butternutA

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kip
  • 1,2 kg biobutternut
  • 3 biowortelen
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • 1 dl zure room
  • 4 takjes oregano
  • 4 takjes tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • 12 blaadjes salie
  • 4 el olijfolie
  • 1/2 el korianderbolletjes
  • 1/2 el witte peperbolletjes
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio | 1300g
    +/- 1,3 kg
    +/-10,25€/kg
    +/-€13,33
    Afhaling vanaf 22/10
  • Wortelen | Bio
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Citroen | 1 stuk
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 1 u kooktijd

    1. Snijd de ongeschilde wortelen in 2 en de gepelde uien in 4. Doe de kip in een kookpot, met de wortelen, de uien, de kruiden, de witte peper, de korianderzaadjes en zout. Overgiet alles met koud water en breng aan de kook. Zet het deksel op de pan en laat nog 1 u. zachtjes pruttelen. Laat lauw worden.
    2. Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de ontpitte (maar ongeschilde) butternut in plakjes van 2 cm dikte. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier, schik er de butternutplakjes op, smeer ze in met 3 el olijfolie en schuif ze 25 min. in de oven.
    3. Haal de kip en de groenten uit de kookpot. Laat de bouillon voor minstens 1⁄3 inkoken op een hoog vuur. Trek het vlees van de kip in stukken.
    4. Laat de helft van de salieblaadjes 5 min. in de ingekookte bouillon (1 l) trekken en haal ze er dan uit. Mix de bouillon fijn met de zure room en de helft van de butternut. Giet er het citroensap bij en breng verder op smaak. Voeg de stukken kip toe en de rest van de gegrilde butternut. Warm alles op.
    5. Bak de rest van de salieblaadjes goudbruin in een braadpan met 1 el olijfolie. Werk er de blanquette mee af en serveer ze met natuurrijst.

    Tip: Oeps … ben je de butternut vergeten? Dikke stukken wortel doen het ook goed in dit gerecht!

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 396 kcal - Vetten: 20 g - Koolhydraten: 23 g - Vezels: 6 g - Eiwitten: 28 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Kipblanquette met butternutA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bio | 1300g
    +/- 1,3 kg
    +/-10,25€/kg
    +/-€13,33
    Afhaling vanaf 22/10
  • Wortelen | Bio
    1 kg
    1,25 €/kg
    €1,25
  • Citroen | 1 stuk
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Room | Zuur | 30% V.G.
    200 gr
    7,95 €/kg
    €1,59