Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKip met witte wijn en champignonsalade
Delhaize logo
 • Kip met witte wijn en champignonsaladeA

Kip met witte wijn en champignonsalade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kip met witte wijn en champignonsaladeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 1 noot boter
 • 4 eetlepels citroensap
 • 3 eetlepels gehakte bladpeterselie
 • 1 kg kip in stukken
 • 3 teentjes knoflook
 • 1 kruidentuiltje
 • 5 eetlepels olijfolie
 • 400 g Parijse champignons
 • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

 1. Doe de boter en 1 eetlepel olijfolie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip goudbruin in op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout, voeg dan het kruidentuiltje toe, de witte wijn en de gepelde en in plakjes gesneden knoflookteentjes. Zet een deksel op de pan en laat 20 min. op zacht vuur sudderen. Verwijder het deksel en laat nog 10 min. zacht koken.
 2. Snij de champignons ondertussen in plakjes en overgiet ze met 4 eetlepels citroensap en 4 eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg de gehakte peterselie toe.
 3. Serveer de kip met de champignonsalade en gebakken aardappelen.

Kooktip

 • Onze broodtip: stokbrood op oude wijze

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 507; energie (kCal): 121; vetten (g): 6,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 1,9; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 368,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
 • Kip met witte wijn en champignonsaladeA