Kip met rode curry
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 500 g kippenfilets
- 1 bussel lente-ui
- 110 g groene-aspergepunten
- 2 limoenen
- 400 g Thaise rijst
- 1 l kokosmelk
- 1 stengel citroengras
- 4 cm gember
- 20 g verse koriander
- 200 g miniwortelen
- 60 g gedroogde mango en kokosnoot ‘super food’ breakfast
- 4 minibloemkolen
- 4 volle koffielepels rode currypasta
- 1/2 eetlepel druivenpitolie
- 2 gedroogde kaffirlimoenblaadjes
- 2 g gedroogde Thaise basilicum
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012073100286900000
F1987042300314800000
F1996021400300720000
F2020032300055460000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min. + 15 min. kooktijd
- Schil de wortelen en snijd een deel van het groen van de lente-ui weg. Blancheer alle groenten afzonderlijk in kokend water. Reken 4 à 5 min. kooktijd voor de minibloemkolen, 3 à 4 min. voor de wortelen, 2 à 3 min. voor de lente-ui en 2 min. voor de asperges. Laat ze schrikken onder koud water en doe ze dan terug in de lege kookpot. Zet het deksel op de pot en houd warm.
- Stoof de rode currypasta gedurende 2 min. in een steelpan met de olie. Voeg de kokosmelk toe, samen met de Thaise basilicum, de kaffirlimoenblaadjes, het citroengras en de gember (beide in schijfjes gesneden). Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
- Snijd de kipfilet in fijne plakjes. Zeef de saus, zet terug op het vuur en voeg er de kipfilet aan toe. Warm langzaam op en laat 5 min. pruttelen.
- Bereid de Thaise rijst volgens de instructies op de verpakking. Dien de curry op met de groenten, de rijst en enkele limoenpartjes. Werk af met koriander en met de gedroogde mango en kokosnoot.
Kooktip
- Liefhebber van extra pit? Voeg dan fijngesnipperde verse rode peper toe. Verwijder wel de zaadlijsten en zaadjes om een overdosis te vermijden.
- De kleinste pepers zijn vaak het pikantst.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 136; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1086,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012073100286900000
F1987042300314800000
F1996021400300720000
F2020032300055460000
Laad nog 4 producten