Recept zoekresultatenKip met rode curry
Delhaize logo
  • Kip met rode curryB

Kip met rode curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kip met rode curryB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g kippenfilets
  • 1 bussel lente-ui
  • 110 g groene-aspergepunten
  • 2 limoenen
  • 400 g Thaise rijst
  • 1 l kokosmelk
  • 1 stengel citroengras
  • 4 cm gember
  • 20 g verse koriander
  • 200 g miniwortelen
  • 60 g gedroogde mango en kokosnoot ‘super food’ breakfast
  • 4 minibloemkolen
  • 4 volle koffielepels rode currypasta
  • 1/2 eetlepel druivenpitolie
  • 2 gedroogde kaffirlimoenblaadjes
  • 2 g gedroogde Thaise basilicum

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    10,98 €/kg
    €6,59
    F2012073100286900000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Verpakte groene asperges | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996021400300720000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd:  25 min. + 15 min. kooktijd

    1. Schil de wortelen en snijd een deel van het groen van de lente-ui weg. Blancheer alle groenten afzonderlijk in kokend water. Reken 4 à 5 min. kooktijd voor de minibloemkolen, 3 à 4 min. voor de wortelen, 2 à 3 min. voor de lente-ui en 2 min. voor de asperges. Laat ze schrikken onder koud water en doe ze dan terug in de lege kookpot. Zet het deksel op de pot en houd warm.
    2. Stoof de rode currypasta gedurende 2 min. in een steelpan met de olie. Voeg de kokosmelk toe, samen met de Thaise basilicum, de kaffirlimoenblaadjes, het citroengras en de gember (beide in schijfjes gesneden). Zet het deksel op de pan en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
    3. Snijd de kipfilet in fijne plakjes. Zeef de saus, zet terug op het vuur en voeg er de kipfilet aan toe. Warm langzaam op en laat 5 min. pruttelen.
    4. Bereid de Thaise rijst volgens de instructies op de verpakking. Dien de curry op met de groenten, de rijst en enkele limoenpartjes. Werk af met koriander en met de gedroogde mango en kokosnoot.

    Kooktip

    • Liefhebber van extra pit? Voeg dan fijngesnipperde verse rode peper toe. Verwijder wel de  zaadlijsten en zaadjes om een overdosis te vermijden.
    • De kleinste pepers zijn vaak het pikantst.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 569; energie (kCal): 136; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 12,5; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 1086,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Kip met rode curryB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenborstfilet
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    600 gr
    10,98 €/kg
    €6,59
    F2012073100286900000
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
    F1987042300314800000
  • Verpakte groene asperges | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1996021400300720000
  • Limoen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden