Recept zoekresultatenKip met mozzarella, pancetta, salie en citroen
Delhaize logo
  • Kip met mozzarella, pancetta, salie en citroenC

Kip met mozzarella, pancetta, salie en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kip met mozzarella, pancetta, salie en citroenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 12 sneetjes pancetta
  • 800 g kipfilet bio
  • 3 citroenen bio
  • 1 bussel lente-ui
  • 400 g buffelmozzarella
  • 60 g zwarte olijven ‘Cailletier’
  • 1/2 citroen (het sap)
  • 12 verse salieblaadjes
  • 4 dl gevogeltefond
  • 50 g koude boter
  • keukentouw
  • peper
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pancetta | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kippen | Boutfilet | Bio
    +/- 250 gr
    +/-16,79€/kg
    +/-€4,20
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd‬‬

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.‬‬‬‬‬‬
    2. Maak de saus: kook in een pannetje ‬‬‬‭op een middelhoog vuur het citroensap in met de gevogeltefond ‬‬‬tot je een stroperige saus krijgt. Kruid ‬‬‬‭bij met peper en zout.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    3. Snijd de mozzarella in sneetjes van ‬‬‬‭1 cm en leg ze op de kipfilets.
    4. Vouw de sneetjes pancetta en leg ze ‬‬‬‭op de mozzarella. Leg er 3 blaadjes salie ‬‬‬‭bovenop en knoop alles goed samen ‬‬‬‭met keukentouw.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    5. Snijd de citroenen in schijfjes.‬‬‬‬‬‬
    6. Le‬‬‬‭g de kipfilets in een ovenschaal en ‬‬‬‭leg er de olijven, de citroenschijfjes en ‬‬‬‭de lente-ui bij. Kruid bij met peper.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    7. Schuif in de oven en laat 20 min. ‬‬‬‭bakken.‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    8. Monteer de saus lichtjes door er op ‬‬‬‭een middelhoog vuur al roerend stukjes ‬‬‬‭koude boter aan toe te voegen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    9. Besprenkel de kipfilets net voor ‬‬‬‭het opdienen met de saus.‬‬‬‬‬‬‬‬‬

    Kooktip

    Je hoeft geen zout toe te voegen want de pancetta en de olijven zijn van nature zout genoeg.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 574; energie (kCal): 138; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 2,7; suikers (g): 1,6; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 11,8; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 749,75
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Kip met mozzarella, pancetta, salie en citroenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pancetta | Sneden
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kippen | Boutfilet | Bio
    +/- 250 gr
    +/-16,79€/kg
    +/-€4,20
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05