Recept zoekresultatenKip met kerriesaus
Delhaize logo
  • Kip met kerriesausA

Kip met kerriesaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kip met kerriesausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 afgestreken eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels arachideolie
  • Verse koriander
  • 10 dl water
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 klontje boter
  • 4 kipfilets
  • 250 g Thaise rijst
  • 1 Fairtrade banaan
  • 1 appel
  • 1 grote ui

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kerrie excellence
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    +/- 400 gr
    +/-14,19€/kg
    +/-€5,68
    Afhaling vanaf 14/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Snipper de ui fijn en snij de kipfilets in blokjes. Bak de ui en de kip in de olie in een wok op vrij hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Bestrooi met kerriepoeder, voeg peper en zout toe en roer 1 min.
    2. Doe er de kokosmelk en het water bij, laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
    3. Kook ondertussen de rijst gaar. Neem hiervoor een hoeveelheid water gelijk aan het dubbele volume van de rijst.
    4. Schil en snij de appel in stukjes. Pel en snij de banaan in schijfjes. Verwarm de boter in een braadpan en bak er de appel en de banaan in op middelhoog vuur.
    5. Kruid de kip, indien nodig, met peper en zout. Bestrooi met de gehakte koriander en serveer meteen met het gebakken fruit en de rijst.

    Kooktip

    Dit gerecht is nog lekkerder wanneer je het een dag eerder bereidt en dan opwarmt. Je kan het ook met kokospoeder serveren.

    Max Havelaar België

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 375; energie (kCal): 89; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 8,8; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 631,19
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kip met kerriesausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Kerrie excellence
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Kokosmelk
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
  • Kip | Extra fijne filetlapjes
    +/- 400 gr
    +/-14,19€/kg
    +/-€5,68
    Afhaling vanaf 14/01