Recept zoekresultatenKip met garnalen
Delhaize logo
  • 00:00
    -07:36
  • Kip met garnalen

Kip met garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kip met garnalen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 25 cl gevogeltebouillon
  • zwarte peper van de molen
  • 1,5 kg kip, in stukken gesneden
  • 3 limoenen
  • 400 g rauwe garnalen
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 grote ui
  • 1 gele paprika
  • 2 grote tomaten
  • 30 g cashewnoten
  • 30 g gepelde pindanoten
  • arachide-olie
  • 1 cm verse gember
  • zout
  • 70 g geconcentreerde tomatenpuree
  • 25 cl kokosmelk
  • 1/2 bosje koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cashewnoten
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
    S2021011500495330000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    F2021022500077690000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. + kooktijd 40 min. + marinade 30 min.

    1. Leg de stukken kip op een grote schotel, giet er het sap van 1 limoen over en voeg 1 teentje geplette knoflook toe. Zout, peper, meng, dek af en laat 30 min. marineren in de koelkast.
    2. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en meng ze met het sap van 1 limoen en 1 teentje geplette knoflook. Zout, peper, dek af en laat 15 min. marineren in de koelkast.
    3. Hak de ui en de rest van de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Pel de tomaten, ontpit ze en snijd ze in blokjes.
    4. Stoof de garnalen met 2 eetlepels olie 2 min. aan in een braadpan. Haal ze uit de pan, voeg 1 eetlepel olie toe in de pan en kleur de stukjes kip op een hoog vuur. Leg ze nadien op een bord.
    5. Stoof dan de ui, de paprika en de look 5 min. aan op een zacht vuurtje. Voeg de stukjes kip toe. Giet de bouillon en de tomatenpuree erbij, dek af en laat 30 min. garen. Kijk af en toe het niveau van de vloeistof na.
    6. Hak de cashewnoten, de pindanoten en de geschilde gember fijn. Leg er een beetje van opzij voor de garnering en doe de rest in de braadpan. Voeg er ook het sap van 1 limoen, de kokosmelk, de blokjes tomaat, de fijngehakte koriander en de garnalen aan toe. Laat 10 min. sudderen en kruid af.
    7. Bestrooi met het mengsel van gember, cashewnoten en pindanoten en dien op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -07:36
    • Kip met garnalen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cashewnoten
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    400 gr
    18,73 €/kg
    €7,49
    S2021011500495330000
  • Koriander | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    59,50 €/kg
    €1,19
    F2021022400077540000
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Gember | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    10,33 €/kg
    €1,55
    F2021022500077690000