Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenKip met citroen en tijm
Delhaize logo
  • Kip met citroen en tijm
Kip met citroen en tijm

Kip met citroen en tijm

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1,5 kg kippenbouten
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 3 bio citroenen
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 4 takjes verse citroentijm
  • 1,5 kg kippenbouten
  • 1 el dijonmosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 g boter
  • 3 bio citroenen
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 4 takjes verse citroentijm

Begin met koken

: 20 min + baktijd 30 min + 1 u marineren
1
Snij de kippenbouten ter hoogte van het gewricht middendoor.
2
Leg de stukken in een schotel samen met de mosterd vermengd met de Provençaalse kruiden, de geperste knoflook, het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
3
Roer om, dek af en laat 1 uur marineren.
4
Giet 25 cl warm water in de schotel, meng en neem er de stukken kip uit, probeer zoveel mogelijk van de marinade te verwijderen (hou de marinade bij). Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in.
5
Giet de verdunde marinade in de pan. Voeg 2, in schijfjes gesneden, citroenen toe en de afgeriste blaadjes van 2 takjes tijm.
6
Dek af en laat 30 minuten sudderen op zacht vuur, draai de stukken halverwege de baktijd om. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de resterende tijm. Serveer warm met in olijfolie gebakken krielaardappelen en met een salade.
1
Snij de kippenbouten ter hoogte van het gewricht middendoor.
2
Leg de stukken in een schotel samen met de mosterd vermengd met de Provençaalse kruiden, de geperste knoflook, het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
3
Roer om, dek af en laat 1 uur marineren.
4
Giet 25 cl warm water in de schotel, meng en neem er de stukken kip uit, probeer zoveel mogelijk van de marinade te verwijderen (hou de marinade bij). Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in.
5
Giet de verdunde marinade in de pan. Voeg 2, in schijfjes gesneden, citroenen toe en de afgeriste blaadjes van 2 takjes tijm.
6
Dek af en laat 30 minuten sudderen op zacht vuur, draai de stukken halverwege de baktijd om. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de resterende tijm. Serveer warm met in olijfolie gebakken krielaardappelen en met een salade.
Nutritionele informatie
Energie: 360 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bouten met rug| Kip | Maxi pack

Delhaize

Bouten met rug| Kip | Maxi pack

2 × +/- 1,4 kg

+/-€15,40

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

Delhaize

Kruiden | Provencaalse kruiden | Bio

15 gr

Bio

€1,35

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
+/-€19,33