Recept zoekresultatenKip met citroen en tijm
Delhaize logo
  • Kip met citroen en tijm

Kip met citroen en tijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kip met citroen en tijm

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 kg kippenbouten
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 3 bio citroenen
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • 4 takjes verse citroentijm

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten
    +/- 550 gr
    +/-4,89€/kg
    +/-€2,69
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 28/01
  • Kruiden | Provençaalse
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm | Bio
    16 gr
    93,13 €/kg
    €1,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min + baktijd 30 min + 1 u marineren

    1. Snij de kippenbouten ter hoogte van het gewricht middendoor.
    2. Leg de stukken in een schotel samen met de mosterd vermengd met de Provençaalse kruiden, de geperste knoflook, het sap van 1 citroen, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
    3. Roer om, dek af en laat 1 uur marineren.
    4. Giet 25 cl warm water in de schotel, meng en neem er de stukken kip uit, probeer zoveel mogelijk van de marinade te verwijderen (hou de marinade bij). Verwarm de boter en 1 eetlepel olie in een grote, diepe pan en bak er de stukken kip aan beide kanten goudbruin in.
    5. Giet de verdunde marinade in de pan. Voeg 2, in schijfjes gesneden, citroenen toe en de afgeriste blaadjes van 2 takjes tijm.
    6. Dek af en laat 30 minuten sudderen op zacht vuur, draai de stukken halverwege de baktijd om. Breng op smaak met peper en zout, bestrooi met de resterende tijm. Serveer warm met in olijfolie gebakken krielaardappelen en met een salade.

    Kooktip

    Heerlijk met gebakken grenailleaardappelen.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kip met citroen en tijm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten
    +/- 550 gr
    +/-4,89€/kg
    +/-€2,69
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    Afhaling vanaf 28/01
  • Kruiden | Provençaalse
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Tijm | Bio
    16 gr
    93,13 €/kg
    €1,49