Recept zoekresultatenKip met appelen en calvadossaus
Delhaize logo
 • Kip met appelen en calvadossausB

Kip met appelen en calvadossaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Kip met appelen en calvadossausB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 4 appels (jonagold)
 • 100 g boter
 • 4 soeplepels calvados
 • 20 cl dikke room
 • 35 cl gevogeltebouillon
 • 1 soeplepel kervel
 • 1,5 kg kip
 • 1 snuifje nootmuskaat
 • 12 walnoten

Begin met koken

 1. Snij de kip in 8 stukken. Verwarm de helft van de boter in een braadpan en braad hierin de stukken kip die je met zout en peper hebt ingewreven. Het vlees moet aan alle kanten mooi goudbruin zijn.
 2. Dek de pan af en laat het vlees nog 30 min. op een zacht vuurtje braden.
 3. Breng, zodra het vlees gebraden is, de bouillon aan de kook. Voeg de room, de bouillon en de walnoten bij de kip.
 4. Warm de calvados lichtjes op, giet over de stukken kip en flambeer.
 5. Draai de stukken kip om, overgiet met het kookvocht en laat nog 15 min. op een matig vuur gaarstoven.
 6. Verhit de rest van de boter in een braadpan en braad hierin de appelschijven goudbruin. Bestrooi met geraspte nootmuskaat en laat nog 5 min. op een zacht vuurtje verder bakken tot de schijven zacht zijn.
 7. Schik de stukken kip op afzonderlijke, voorverwarmde borden. Overgiet de kip met de saus, schik de appelschijven rond het vlees en garneer met kervel.
 8. Dien onmiddellijk op.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 544; energie (kCal): 130; vetten (g): 7,9; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 3,4; suikers (g): 2,9; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 10,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 735,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
 • Kip met appelen en calvadossausB