Recept zoekresultatenKip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijst
Delhaize logo
  • Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijstB

Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijst

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Overig
Hoofdgerecht
Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijstB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • enkele takjes koriander
  • peper en zout
  • 1/2 koffielepel kippenkruiden
  • 1 limoen
  • 1 cm verse gember (voor de saus)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 verse ananas
  • 300 g basmatirijst
  • 2 eetlepels boter
  • 4 kippenbouten van 250 g
  • 1 eetlepel boter (voor de saus)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 2,5 dl water
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1 kl honing
  • 1 dl kokosmelk

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten
    +/- 550 gr
    +/-5,35€/kg
    +/-€2,94
    F1992102600288500000
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Honing | Acacia
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,96 €/kg
    €2,49
    S2020101300467920000
  • S2006040500149730000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 50 min

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in met een lepel boter en schik de kippenbouten erin. Kruid de bouten met peper, zout en de kippenkruiden. Snijd de limoen(en) en de gember in stukjes en voeg deze bij de kip. Overgiet met de olijfolie en schuif de ovenschaal in de oven. Bak de kippenbouten gaar en goudbruin gedurende 45 min.
    2. Schil de ananas, snijd in 4 stukken en verwijder de harde kern. Houd de kernen even apart. Snijd de 4 stukken in kleinere stukjes en rijg ze op een satéstokje. Zet een pan op het vuur met een lepel boter en bak de satés er kort in langs beide kanten.
    3. Bereid de kokoscurrysaus. Snijd hiervoor de kern van de ananas in kleine blokjes. Pel de sjalot(ten) en de knoflook en snipper fijn. Schil de gember en snipper fijn. Zet een pot op het vuur met de boter en bak de ananas, sjalot(ten), knoflook en gember er kort glazig in. Bestrooi met currypoeder en bak nog even verder. Blus met het water en brokkel de kippenbouillon erbij. Laat 10 min. doorkoken. Mix even met een staafmixer en haal de saus door een zeef zodat je een gladde saus krijgt. Zet de pot saus opnieuw op het vuur en voeg de kokosmelk en de honing toe. Kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken tot de gewenste dikte.
    4. Kook de basmatirijst gaar volgens de gaartijd op de verpakking en laat goed uitlekken. Serveer de kippenbouten met de rijst en de ananasbrochette en giet de kokoscurrysaus erover. Werk af met enkele takjes koriander.

    Kooktip

    Indien je de kokoscurrysaus te vloeibaar vindt, dan kun je deze altijd indikken met een lepeltje maïszetmeel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 545; energie (kCal): 130; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 13,1; suikers (g): 3,4; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 886,99
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Aziatisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Kip in kokoscurrysaus met verse ananas en basmatirijstB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kip | Bouten
    +/- 550 gr
    +/-5,35€/kg
    +/-€2,94
    F1992102600288500000
  • Kokosmelk
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    40 cl
    3,73 €/l
    €1,49
    S2012030600123580000
  • Honing | Acacia
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,96 €/kg
    €2,49
    S2020101300467920000
  • S2006040500149730000