Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Delhaize logo
  • Kip curry

Kip curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Andere
Overig
Andere
Kip curry

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/4 Jonagold appel
  • 2 eetlepels lauw water (voor de mayonaise)
  • 2 dl druivenpitolie (voor de mayonaise)
  • 2 eetlepels wittewijnazijn (voor de mayonaise)
  • 1 eidooier (voor de mayonaise)
  • 1 koffielepel mosterd (voor de mayonaise)
  • 1 koffielepel 'Mango Curry' Santa Maria
  • peper en zout
  • 175 g kipfilet
  • peper en zout (voor de mayonaise)

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 10 min. gaartijd

  1. Maak de mayonaise: klop de eidooier los, doe er het lauw water, de azijn en de mosterd bij. Voeg er druppelsgewijs en al roerend de druivenpitolie aan toe. Kruid met peper en zout.
  2. Kook de kipfilet gedurende 10 min. in water. Als de kip gaar en afgekoeld is, verscheur je de kip in kleine stukken.
  3. Schil de appel en snijd in fijne brunoise.
  4. Voeg de 'Mango Curry' Santa Maria, de mayonaise en de fijne stukjes appel aan de kipfilet toe. Meng goed.

Kooktip

Goed om te weten: als je de kipsla exotischer wilt, kun je wat rozijnen toevoegen.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Brunch
Alle seizoenen
Andere
  • Kip curry