Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Overslaan
Delhaize logo
0

Beste collect-klant,Vanwege de geplande nationale staking op maandag 20 juni zullen sommige collect afhaalpunten die dag gesloten zijn. Check de beschikbare tijdslots bij het plaatsen van je bestelling.

Recept zoekresultatenKip-bulgurballetjes met salade van rode bieten en wortelen
Delhaize logo
  • Kip-bulgurballetjes met salade van rode bieten en wortelenA

Kip-bulgurballetjes met salade van rode bieten en wortelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kip-bulgurballetjes met salade van rode bieten en wortelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • Zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 1 handvol jonge slablaadjes
  • 1 snuifje pimentpoeder
  • 1 bussel dille
  • 1 citroen (het sap)
  • 1 kl komijnpoeder
  • 200 g bulgur
  • 1 ei
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • 400 g kippengehakt
  • 1 grote sjalot
  • 300 g voorgekookte rode bieten
  • 300 g wortelen
  • 5 dl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. gaartijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een kom en doe er de bulgur in. Voeg het kokend water toe en laat even wellen. Giet af indien nodig.
  3. Hak de dille. Pel en snipper de sjalot(ten) en de knoflook. Zet een pot op het vuur met 1/3 van de olijfolie en bak even zonder te kleuren, laat afkoelen. Meng er het kippengehakt door, samen met de bulgur, het ei, de dille, het pimentpoeder en het zout.
  4. Maak je handen vochtig en vorm balletjes van dezelfde grootte. Bedek een ovenschaal met een vel bakpapier en schik er de balletjes op. Bak gaar in de oven gedurende 20 minuten.
  5. Schil de wortelen. Snijd overlangs in de helft en dan in stukjes van 2 cm. Kook ze beetgaar. Snijd de bieten in blokjes.
  6. Bereid een vinaigrette met  de rest van de olijfolie, het citroensap, de komijn, wat zout en peper. Meng de vinaigrette door de wortelen, lente-uitjes en bieten.
  7. Serveer de balletjes met de groentesalade. Werk af met de jonge slablaadjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 425; energie (kCal): 101; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 5,6; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 537,72
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kip-bulgurballetjes met salade van rode bieten en wortelenA