Delhaize logo
  • Kip Tikka
Kip Tikka

Kip Tikka

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1/2 citroen
  • enkele druppels rode voedingskleurstof
  • 500 g kippenborstfilets
  • 1 stuk knoflook
  • 1 kl komijn
  • 1 kl korianderpoeder
  • 30 cl magere yoghurt
  • 1 kl pimentpoeder
  • 2 uien
  • 1 schijfje verse gember
  • zout
  • 1/2 citroen
  • enkele druppels rode voedingskleurstof
  • 500 g kippenborstfilets
  • 1 stuk knoflook
  • 1 kl komijn
  • 1 kl korianderpoeder
  • 30 cl magere yoghurt
  • 1 kl pimentpoeder
  • 2 uien
  • 1 schijfje verse gember
  • zout

Begin met koken

1
Snij de kipfilets in grove blokjes. Pel een ui en hak grof. Pel de gember en hak fijn. Doe alles in een kom en mix tot een gladde pasta.
2
Voeg de kruiden, de yoghurt en het citroensap toe. Mix tot een gladde bereiding. Voeg tot slot enkele druppels rode kleurstof toe. Mix tot een homogeen geheel.
3
Giet deze saus over de kip en roer goed, zodat het vlees doordrenkt is met het mengsel. Laat 3 u. marineren.
4
Pel de laatste ui en hak fijn. Laat fruiten in een braadpan met 1 eetlepel olie.
5
Leg er vervolgens de stukken kip in en laat een twintigtal minuten sudderen. Roer regelmatig, zodat het geheel niet aanbakt.
6
Dien warm op met rijst en enkele schijfjes ui als versiering. Kan ook worden geserveerd met een groene salade.
1
Snij de kipfilets in grove blokjes. Pel een ui en hak grof. Pel de gember en hak fijn. Doe alles in een kom en mix tot een gladde pasta.
2
Voeg de kruiden, de yoghurt en het citroensap toe. Mix tot een gladde bereiding. Voeg tot slot enkele druppels rode kleurstof toe. Mix tot een homogeen geheel.
3
Giet deze saus over de kip en roer goed, zodat het vlees doordrenkt is met het mengsel. Laat 3 u. marineren.
4
Pel de laatste ui en hak fijn. Laat fruiten in een braadpan met 1 eetlepel olie.
5
Leg er vervolgens de stukken kip in en laat een twintigtal minuten sudderen. Roer regelmatig, zodat het geheel niet aanbakt.
6
Dien warm op met rijst en enkele schijfjes ui als versiering. Kan ook worden geserveerd met een groene salade.
Nutritionele informatie
Energie: 360 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Indiaas
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Filet | Kip | A la minute

Delhaize

Filet | Kip | A la minute

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€6,65

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

Fage

Authentieke Griekse yoghurt | natuur | 5% v.g.

2 × 170 gr

€3,70

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€18,10