Recept zoekresultatenKilometerfruittaart
Delhaize logo
  • KilometerfruittaartC

Kilometerfruittaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Klassiek
Recepten voor elke dag
Dessert
KilometerfruittaartC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 ei
  • 1 banaan (voor de afwerking)
  • 450 g verse vierkantjes bladerdeeg
  • 6 eidooiers (voor de banketbakkersroom)
  • 60 g maizena (voor de banketbakkersroom)
  • 7 dl volle melk (voor de banketbakkersroom)
  • 120 kristalsuiker (voor de banketbakkersroom)
  • 1 gousse vanillestok (voor de banketbakkersroom)
  • 1/4 ananas (voor de garnituur)
  • 1/4 mango
  • 2 kiwi’s (voor de garnituur)
  • 2 passievruchten (voor de garnituur)
  • 12 witte druiven
  • 2 el bloemsuiker
  • enkele muntblaadjes (voor de garnituur)

Begin met koken

  1. Bereid de banketbakkersroom: breng de melk in een kookpot aan de kook, samen met de overlangs gesneden en geschraapte vanillestok. Klop de eidooiers samen met de suiker en het zetmeel tot lint. Voeg al kloppend en geleidelijk aan de warme melk toe.
  2. Giet het geheel opnieuw in de kookpot en warm al roerend zachtjes op, tot de crème indikt, maar zonder te laten koken. Giet in een schaal en zet minstens 4 u in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd 8 plakjes bladerdeeg in 2. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier. Schik er 2 x 3 rijen bladerdeeg van elk 2 ½ rechthoeken deeg op. Druk de voegen aan om ze te hechten, prik de hele oppervlakte in met een vork en bestrijk met losgeklopt ei. Bak 15 min in de oven. Laat afkoelen.
  4. Zet net voor het opdienen 3 lange deegrechthoeken op een rij en spuit er met behulp van een spuitzak banketbakkersroom op. Leg er de andere 3 deegrechthoeken bovenop en bedek met de rest van de room. Werk af met de geschilde en in stukken gesneden vruchten. Bestuif met bloemsuiker en versier met muntblaadjes. Tast snel toe, zo is het bladerdeeg nog lekker krokant!

Kooktip

Er zijn 2 methoden om te vermijden dat er zich een velletje vormt op de banketbakkersroom wanneer je hem laat afkoelen in de koelkast: bestrijk de hele oppervlakte met een stukje boter of bestuif met bloemsuiker, terwijl de room nog warm is.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 822; energie (kCal): 196; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 30,2; suikers (g): 20,2; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 396,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Klassiek
Recepten voor elke dag
Dessert
Dessert
  • KilometerfruittaartC