Kikkererwtenragout met tomaat, piquillo’s en gekonfijte uien
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 5 bio rode uien
- 3 biowortelen
- 2 biopastinaken
- 1/4 knolselder
- 800 g gepelde tomatenblokjes (2 blikken)
- 290 g ‘Piquillo paprika’s’ El Corte Inglés (1 bokaal)
- 240 g kikkererwten
- 1 eetlepel ruwe rietsuiker
- 2 el balsamicoazijn
- 7 el olijfolie
- 4 takjes tijm
- 3 eetlepels ras-el-hanout
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018103100026340000
F2019091700044810000
S2015120903616500000
S2010100400116770000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 1,40 u. (+ 12 u. weektijd)
- Laat de kikkererwten 1 dag op voorhand in een grote hoeveelheid koud water weken. Laat ze de volgende dag uitlekken en kook ze volgens de instructies op de verpakking (1.30 u).
- Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de rode uien en snijd ze naargelang hun grootte in 6 of 8 partjes. Meng ze met 1 el olijfolie, de azijn, de suiker en de helft van de tijm. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de uien op de ene helft van de plaat. Snijd de ongeschilde wortelen overlangs in 2 en dan nog eens in 2. Snijd de ongeschilde pastinaken in 8. Schil de knolselder en snijd hem in blokjes. Schik alle groenten naast de uien op de ovenplaat en smeer in ze met 2 el olijfolie. Schuif 25 min. in de oven.
- Fruit de ras el hanout 1 min. in een kleine stoofpan, met 2 el olijfolie. Voeg de tomaten, de piquillo’s, peper en zout toe. Laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen.
- Doe de kikkererwten en de uien in een grote stoofpan, met de rest van de tijm en 2 el olijfolie. Fruit 2 min., kruid met peper en zout. Voeg de tomatensaus samen met de gegrilde groenten toe en breng verder op smaak. Serveer met brood.
Tip: Combineer de wortelgroenten gerust naar eigen smaak. Je hebt ± 200 g per persoon nodig.
Nutritionele informatie
Per portie: Energie: 509 kcal - Vetten: 17 g - Koolhydraten: 62 g - Vezels: 20 g - Eiwitten: 15 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2018103100026340000
F2019091700044810000
S2015120903616500000
S2010100400116770000
Laad nog 4 producten