Recept zoekresultatenKikkererwtencake met olijven en parmigiano
Delhaize logo
  • Kikkererwtencake met olijven en parmigianoB

Kikkererwtencake met olijven en parmigiano

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Kikkererwtencake met olijven en parmigianoB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 3 eieren
  • 1 courgette
  • 130 g gedroogde zwarte olijven
  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 1 dl melk
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 1 dl olijfolie
  • 1 koffielepel bicarbonaat
  • 5 takjes oregano
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 24/11
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    149,67 €/kg
    €4,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng het kikkererwtenmeel met het bicarbonaat, de melk, de olie en de eieren. Voeg de gehakte ontpitte olijven toe, samen met de geraspte parmigiano, plukjes oregano, peper en een snufje zout.
    2. Rasp de courgette met de grove kant van de rasp en schep ze bij het deeg. Bekleed een kleine cakebakvorm met bakpapier, giet er het deeg in en schuif 50 min. in de oven.
    3. Laat de cake afkoelen, ontvorm hem en dien hem lauw of koud op. Geef er een slaatje bij.

    Tip: Snijd je cake in blokjes en je hebt meteen een super aperitief!

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 324 Kcal - Vetten: 22 g - Koolhydraten: 17 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 14 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Kikkererwtencake met olijven en parmigianoB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Courgette | 1Stuk
    1 st
    0,60 €/st
    €0,60
    Afhaling vanaf 24/11
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    149,67 €/kg
    €4,49