Recept zoekresultatenKid’s lunchbox met tonijn en geroosterde mais
Delhaize logo
  • Kid’s lunchbox met tonijn en geroosterde maisA

Kid’s lunchbox met tonijn en geroosterde mais

door Charlotte Collard

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Kid’s lunchbox met tonijn en geroosterde maisA

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 1 blikje tonijn in olijfolie (82 g, uitgelekt gewicht)
  • 1 ei
  • 1/2 gekookte biomaiskolf (vacuümverpakt)
  • 60 g snackworteltjes
  • 1/2 citroen
  • 2 takjes peterselie
  • 30 g volkoren rijst
  • 1/2 el olijfolie
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Kook de rijst ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking en laat hem afkoelen.
  2. Dompel het ei in een steelpan kokend water en reken 9 min. kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Laat het ei 2 min. in koud water schrikken en pel het.
  3. Gril de halve maiskolf met de olijfolie en haal de korrels van de kolf.
  4. Meng de rijst met een beetje olie uit het blik tonijn, citroensap naar eigen smaak, peper en zout. Vul een lunchbox met de rijst, de uitgelekte tonijn, het gehalveerde hardgekookte ei, de mais, de wortelen en de peterselie.

Tip: Geef wat pit aan je rijst: voeg curry toe tijdens het koken of een beetje mosterd op oude wijze en/of enkele fijngehakte augurken wanneer je de rijst op smaak brengt.

Nutritionele informatie

Per 100 g : Energie : 199 kcal - Vetten : 10,9 g - Koolhydraten : 13,6 g - Vezels : 1,4 g - Eiwitten : 11,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
  • Kid’s lunchbox met tonijn en geroosterde maisA