Kerststronk
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Ingrediënten voor 12 Porties
- 100 g fondantchocolade
- 50 g fijne kristalsuiker
- 50 g bloem
- 50 g maïszetmeel
- 2 el cacaopoeder
- 2 el melk
- 35 cl slagroom
- 175 g boter
- 180 g poedersuiker
- 100 g mascarpone
- 1 snuifje zout
- Versiering naar keuze: suikerbolletjes, kerstfiguren enz.
- 3 eierdooiers
- 3 eiwitten
- 1 heel ei
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:
Delicata
Pure Chocolade | Tanzania | 72%
100 gr
€1,39
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Delhaize
Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
200 gr
€3,69
Campina
Melk | 0% V.G.
6 x 1 l
€11,89
Delhaize
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
50 cl
€4,99
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Tienen-Tirlemont
Bloemsuikermolen
250 gr
€1,75
Galbani
Mascarpone
500 gr
€5,19
Tienen-Tirlemont
Suiker | Parelkorrel
500 gr
€3,15
Reeds in je keuken
Soubry
Zetmeel | Aardappelen
200 gr
€1,65
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09
Totaal:
€42,38
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 4 u. rusten
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eidooiers los met het hele ei en de kristalsuiker. Voeg de bloem, het maïszetmeel, de cacao en de melk eraan toe en meng. Klop de eiwitten stijf met het zout en doe ze bij het mengsel. Stort het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat (25 x 37 cm) en zorg ervoor dat het volledige oppervlak bedekt wordt. Bak 7 tot 8 min. in de oven.
- Breng intussen 2/5 van de hoeveelheid room aan de kook. Haal van het vuur en doe er de gehakte chocolade en de boter in stukjes bij. Meng even en laat rusten.
- Maak 2 schone keukenhanddoeken nat en wring ze goed uit. Leg er 1 open op het werkblad en draai er de bakplaat met de biscuit op om. Ontvorm, verwijder het bakpapier en bedek met de tweede handdoek. Vouw de zijden van de handdoeken dicht en laat helemaal afkoelen.
- Voeg 5/6 van de hoeveelheid poedersuiker toe aan de chocoladecrème en meng voorzichtig. Giet in een schaal en zet 2 uur in de koelkast: de ganache moet de consistentie krijgen van een dikke smeerpasta.
- Afwerking: klop de rest van de slagroom op met de rest van de poedersuiker en voeg de mascarpone toe. Bestrijk de biscuit met deze crème en rol voorzichtig op. Snijd de uiteinden bij zodat ze gelijk zijn en leg de stronk op de serveerschaal. Bestrijk helemaal met de ganache, trek er strepen in met behulp van een vork en versier naar smaak. Laat minstens 2 uur rusten in de koelkast alvorens te serveren.
Nutritionele informatie
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 12 personen
Toon:
Delicata
Pure Chocolade | Tanzania | 72%
100 gr
€1,39
Zusto
Suiker | Vervanger
300 gr
€4,29
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Delhaize
Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium
200 gr
€3,69
Campina
Melk | 0% V.G.
6 x 1 l
€11,89
Delhaize
Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.
50 cl
€4,99
Carlsbourg
Geklaarde boter
225 gr
€5,69
Tienen-Tirlemont
Bloemsuikermolen
250 gr
€1,75
Galbani
Mascarpone
500 gr
€5,19
Tienen-Tirlemont
Suiker | Parelkorrel
500 gr
€3,15
Reeds in je keuken
Soubry
Zetmeel | Aardappelen
200 gr
€1,65
Santa Maria
Kruiden | Zout | Berg | Molen
140 gr
€5,55
Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st
€2,09