Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Overslaan
Delhaize logo
0

Beste collect-klant,Vanwege de geplande nationale staking op maandag 20 juni zullen sommige collect afhaalpunten die dag gesloten zijn. Check de beschikbare tijdslots bij het plaatsen van je bestelling.

Recept zoekresultatenKerststronk met speculaas en mascarpone
Delhaize logo
  • Kerststronk met speculaas en mascarponeE

Kerststronk met speculaas en mascarpone

door Jeroen Meus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Kerst
Dessert
Kerststronk met speculaas en mascarponeE

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 2 dl slagroom
  • 50 g witte chocolade
  • 1 vanillestokje (voor de afwerking)
  • 200 g speculaaskoekjes met chocolade
  • 50 g vanillesuiker (voor de afwerking)
  • 5 eieren
  • 1 koffielepel zilveren parels
  • 100 g suiker
  • 65 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 40 g amandelpoeder
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 40 g cacaopoeder
  • 200 g mascarpone
  • 1 snuifje zout
  • 200 g speculaaspasta
  • 20 g vanillesuiker (voor de vulling)
  • 1 vanillestokje (voor de vulling)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Decoratie | Multi deco
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2016101403674390000
  • F1993101900107900000
  • Verse room | 20% V.G. | 2e 1/2 prijs
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016060200184750000
  • Suiker | Vanille | Stick
    10 x 10 gr
    11,90 €/kg
    €1,19
    S2008021400099920000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 20 min gaartijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Bereid het rolbiscuit. Splits hiervoor de eieren in dooiers en witten. Klop de helft van de suiker met de eidooiers tot een bleke massa. Klop de eiwitten met het snufje zout stijf en voeg de rest van de suiker toe. Klop verder tot een stevige mousse. Schep de eiwitten voorzichtig onder de opgeklopte dooiers. Zeef de bloem en meng onder het beslag. Meng ook het amandelpoeder, het bakpoeder, het cacaopoeder, het vanilleextract en de speculaaskruiden onder het beslag.
    3. Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier en stort het beslag erop. Strijk de bovenkant glad met een paletmes en bak de biscuit zo’n 20 min in de voorverwarmde oven. Haal de biscuit uit de oven, leg er een handdoek op en draai om. Laat de biscuit zo afkoelen.
    4. Snijd de vanillestok overlangs in de helft, schraap de zaadjes eruit en lepel ze onder de mascarpone. Voeg er ook de vanillesuiker bij en meng met de speculaaspasta. Bestrijk de afgekoelde biscuit met de mascarpone-speculaasmengeling. Verkruimel een deel van de speculaasjes en bestrooi de biscuit ermee. Rol de biscuit voorzichtig op. Rol de opgerolde biscuit door de overgebleven verkruimelde speculaasjes.
    5. Voor de afwerking voeg je de vanillesuiker en de zaadjes van de vanillestok bij de room en klop je de room net niet stijf. Doe de gesuikerde room in een spuitzak met een ronde spuitmond en spuit de vanilleroom zigzag over de biscuit. Werk de rol af met geraspte witte chocolade en de zilverparels.
    6. Laat je verbeelding de vrije loop om iets mooi te maken van je kerststronk: hosties, kerstfiguurtjes... en alles wat je helemaal in kerststemming brengt.

    Kooktip

    Wacht niet te lang om je kerststronk op te rollen en laat hem zeker niet te lang bakken, want anders breekt de biscuit.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1632; energie (kCal): 392; vetten (g): 24,4; verzadigde vetten (g): 11,7; koolhydraten (g): 35,9; suikers (g): 25; vezels (g): 1,9; eiwitten (g): 6,4; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 471,18
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Kerst
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Kerststronk met speculaas en mascarponeE

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Decoratie | Multi deco
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2016101403674390000
  • F1993101900107900000
  • Verse room | 20% V.G. | 2e 1/2 prijs
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2016060200184750000
  • Suiker | Vanille | Stick
    10 x 10 gr
    11,90 €/kg
    €1,19
    S2008021400099920000