• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu €10 korting* + GRATIS levering!  Meer info
Terug

Kerststronk met espresso, meringue en geglaceerde kastanjes

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Dessert
  • Dieet: Klassiek
  • Maaltijd: Dessert
  • Gelegenheid: Kerst,Party

Dit recept versturen

Kerststronk met espresso, meringue en geglaceerde kastanjes
Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.
5/5

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 12 Porties +
  • 170 g bloem
  • 4 el bloemsuiker
  • 5 eetlepels oploskoffie
  • 80 g poedersuiker (voor de decoratie)
  • 6 eieren op kamertemperatuur
  • 200 g kleine geglaceerde kastanjes (of stukken)
  • 7,5 dl slagroom (40% v.g.)
  • 150 g kristalsuiker + 4 el
  • 3 eiwitten op kamertemperatuur (voor de afwerking)
  • 100 g kristalsuiker
  • 6 grote geglaceerde kastanjes
Kerststronk met espresso, meringue en geglaceerde kastanjes
Bereiding

Bereidingstijd: 50 min. + 5 min. kooktijd

  1. Verwarm de oven voor op 230°C. Splits de eiwitten van de eidooiers. Klop de eidooiers met 2 el kristalsuiker tot een wit en schuimig mengsel. Klop de eiwitten tot schuim. Begin op lage snelheid en verhoog de snelheid naarmate je 150 g kristalsuiker toevoegt. Blijf kloppen tot je geen suikerkorrels meer tussen je vingers voelt. Voeg de eidooiers en de gezeefde bloem toe. Meng voorzichtig.
  2. Doe het deeg in een spuitzak. Spuit het deeg in rolletjes op ± 5 mm van elkaar, in de lengte, op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Bestuif royaal met bloemsuiker. Bak 5 min. in de oven. Draai de biscuit op een vochtige en uitgewrongen keukendoek om. Verwijder het bakpapier niet en laat op een vlak oppervlak afkoelen.
  3. Klop de room stijf met de oploskoffie en 2 el kristalsuiker. Leg de biscuit op een nieuw vel bakpapier, met de geribbelde kant onderaan. Bestrijk met de room. Stamp de geglaceerde kastanjes fijn (houd er enkele apart voor de afwerking) en verdeel ze over de room. Rol voorzichtig maar heel strak op, met behulp van het bakpapier. Laat goed afgedekt minstens 3 u in de koelkast rusten.
  4. Snijd de uiteinden van de kersttronk, leg hem op een dienschotel. Klop 100 g eiwitten tot schuim met 100 g kristalsuiker en voeg dan de bloemsuiker toe. Klop enkele minuten tot een glanzende en stevige massa. Dresseer dotjes met een spuitzak of een lepel op de kerststronk. Bak met een brander goudbruin en werk met de geglaceerde kastanjes af.

Nutritionele informatie

Energie: 567 kcal

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst