Delhaize logo
  • KersenmousseC

Kersenmousse

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kinderen,Buiten eten,Communie
Dessert
KersenmousseC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eiwit op kamertemperatuur
  • 2 feuilles gelatineblaadjes
  • 50 g griessuiker
  • 280 g kersen
  • 10 cl slagroom om op te kloppen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Noordkrieken |  Ontpit
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Laat de gelatineblaadjes in koud water weken. Leg 4 kersen opzij. Ontpit de overige en mix ze met de suiker.
    2. Doe de uitgelekte gelatineblaadjes in een kleine steelpan en laat ze op heel zacht vuur smelten. Voeg een lepel kersenpuree toe, meng en neem van het vuur. Meng met de rest van de kersenpuree.
    3. Giet op de stijfgeklopte slagroom, meng, schep er dan het heel stijfgeklopte eiwit onder. Verdeel over 4 glazen, dek af en laat enkele uren in de koelkast opstijven. Serveer koel, versierd met de 4 bewaarde kersen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 696; energie (kCal): 167; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 5,1; koolhydraten (g): 18,7; suikers (g): 18,3; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 183,7
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kinderen,Buiten eten,Communie
    Overig
    Zomer
    Dessert
    • KersenmousseC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • 6 scharrel eieren omega 3 / Selenium / Vit E
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Voedingsgelatine | 9 blaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Noordkrieken |  Ontpit
    Dit product is niet meer beschikbaar