Recept zoekresultatenKersenconfituur met gember
Delhaize logo
  • Kersenconfituur met gemberC

Kersenconfituur met gember

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Andere
Kersenconfituur met gemberC

Ingrediënten voor 3 Porties

3 Porties
  • 1 limoen (het sap)
  • 500 g kristalsuiker
  • 2,5 dl water
  • 8 cm gember
  • 700 g kersen

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. kooktijd

  1. Steriliseer de confituurpotten en de deksels: plaats de propere confituurpotten in een kookpot met kokend water. Kook gedurende 5 min. Laat ze afkoelen in het water. Haal ze uit de kookpot zonder de binnenkant aan te raken.
  2. Laat ze drogen aan de lucht. Droog ze niet af met een handdoek.
  3. Ontpit de kersen. Rasp de gember, knijp uit met de vingers en bewaar het sap. Pers de citroen.
  4. Laat het water en de suiker gedurende 5 min koken, zonder dat de suiker bruin wordt. Voeg de helft van de ontpitte kersen toe en laat ± 10 min. koken onder een deksel.
  5. Voeg de andere helft van de kersen toe, net als het citroen- en gembersap en laat nog 10 min. koken zonder deksel.
  6. Giet de warme confituur in de potten. Laat afkoelen en sluit ze.

Kooktip

1 portie = 1 pot

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 160; vetten (g): 0,1; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 39,8; suikers (g): 39,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 764,32
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Gluten vrij
Overig
Ontbijt
Andere
Andere
  • Kersenconfituur met gemberC