Recept zoekresultatenKefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel
Delhaize logo
  • Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel

Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 6 koriander
  • 250 g couscous
  • 750 g struisvogelsteak
  • 1 granaatappel
  • 1 vetarm bouillonblokje van gevogelte
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 ui
  • 1 afgestreken koffielepel gemalen komijn, paprika en ras-el-hanout
  • 1/2 koffielepel gemalen pili-pili
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 1/2 koffielepel harissa in tube
  • 3 takjes munt
  • 1 koffielepel kurkuma
  • olijfolie
  • 4 eetlepels geschaafde amandelen
  • 50 g rozijnen
  • 4 eetlepels gepelde pistachenoten
  • 25 g koude boter
  • peper

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C. Haal de pitjes uit de halve granaatappel en zet ze opzij.
  2. Doe 25 cl water (voor 6 porties), het verbrokkelde halve bouillonblokje, het express bindmiddel en de harissa in een steelpan. Breng aan de kook en laat 2 min. sudderen. Zet opzij.
  3. Snij het vlees in blokjes en doe ze in de beker van de hakmolen. Voeg de gesnipperde ui toe, komijn, paprika, ras-el-hanout, pili-pili, peper en zout, evenals de peterselie-, koriander- en muntblaadjes. Laat draaien tot een glad gehakt. Maak hiervan 2 worsten per portie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 10 min. in de oven.
  4. Breng ondertussen 30 cl water (voor 6 porties) aan de kook met de kurkuma en zout. Giet in een grote kom die de couscous en de rozijnen bevat. Laat wellen.
  5. Grill de amandelen en de grofgehakte pistachenoten lichtjes in een antikleefpan zonder vetstof. Neem ze uit de pan en leg ze op een bord. Giet 4 eetlepels olijfolie (voor 6 porties) in de pan en bak er de couscous in op een zacht vuur, terwijl je met een vork de korrels losmaakt. Breng op smaak met peper en zout en voeg, van het vuur, de granaatappelpitten toe.
  6. Verwarm gelijktijdig de saus, neem van het vuur en voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe. Meng met de garde en breng op smaak. Bak de kefta’s snel bruin op een vrij hoog vuur in een antikleefpan. Steek ze op brochettestokjes.
  7. Serveer meteen met de couscous en dien de saus apart op.

Kooktip

Om ringen van brickdeeg te maken zoals op de foto: smeer repen brickdeeg in met gesmolten boter, wikkel ze rond uitsteekringen en bak ze goudbruin in de oven.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Kefta’s van struisvogel en couscous met granaatappel