Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKefta met linzen
Delhaize logo
  • Kefta met linzen

Kefta met linzen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Kefta met linzen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg lamsgehakt
  • 1 rood pepertje
  • 1,5 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 10 g verse koriander
  • 20 g shoarmakruiden
  • 40 g verse muntblaadjes
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 5 koffielepels kardemompeulen
  • 1 wortel
  • 1 takje selder
  • 400 g linzen
  • 5 gele paprika's
  • 5 dl yoghurt Greek style
  • 20 g bieslook
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Lam | Zonder kruiden
    +/- 350 gr
    +/-15,00€/kg
    +/-€5,25
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. baktijd

    1. ‭Verwarm de oven voor op 180°C.‬‬‬‬‬‬‬
    2. ‭Bereid de linzen: laat ze uitlekken ‬‬‬‭en spoel ze. Hak de bieslook en ½ van de ‭verse muntblaadjes fijn.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    3. Snijd de wortel, de selder en de ‭gele paprika in zeer fijne brunoise ‬‬‬‭en blancheer 5 min. Laat afkoelen ‬‬‬‭en voeg bij de linzen. Kruid bij met ‬‬‬‭peper en zout.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    4. Pers 1/3 van de knoflook en voeg samen ‬‬‬‭met 1/2 van de muntblaadjes bij de yoghurt. ‬‬‬‭Kruid bij met peper en zout. Voeg ‬‬‬‭de yoghurt toe aan de linzen en ‬‬‬‭werk af met de bieslook.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    5. ‭Maak de kefta: snijd de sjalot, ‬‬‬‭het rode pepertje, de verse ‬‬‬‭muntblaadjes, de koriander ‬‬‬‭en 2/3 van de knoflook fijn. Hak de ‭kardemompeulen grof.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    6. Meng dit door het lamsgehakt ‬‬‬‭en voeg ook de droge kruiden ‬‬‬‭toe: de shoarmakruiden, de ‬‬‬‭gehakte kardemompeulen en het ‬‬‬‭komijnpoeder. Meng goed met ‬‬‬‭de handen.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    7. ‭Vorm langwerpige balletjes van ‬‬‬‭het gehakt en leg ze op een met ‬‬‬‭bakpapier beklede bakplaat of in‬‬‬ ‭een ovenschotel. Bak ze 20 min. ‬‬‬‭Draai ze halverwege om.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
    8. ‭Dien de kefta koud of warm op ‬‬‬‭met de linzensalade.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

    Kooktip

    • Je kunt er ook andere peulvruchten aan toevoegen, zoals kikkererwten, borlottibonen …
    • Vind je lamsgehakt iets te sterk smaken? Dan kun je ook half-om-half lams- en rundsgehakt gebruiken voor de kefta.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Marrokaans
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Andere
    Hoofdgerecht
    • Kefta met linzen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gehakt | Lam | Zonder kruiden
    +/- 350 gr
    +/-15,00€/kg
    +/-€5,25
  • Rode | Peper
    50 gr
    31,00 €/kg
    €1,55
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Koriander
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09