Delhaize logo
  • KedgereeB

Kedgeree

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
KedgereeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 noot boter
  • 20 cl lichte verse room
  • 300 g Schotse zalmfilet
  • 250 g langkorrelrijst
  • 1/2 eetlepel zachte kerrie
  • 5 hardgekookte eieren
  • 200 g gerookte Schotse zalm
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 l water
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 1/2 zakje court-bouillon van vis in poedervorm
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilets | Schotland-Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rijst | Langkorrel | 10 min
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Bereid de rijst in gezouten kokend water.
    2. Laat het stuk verse zalm 8 min. garen in de zacht kokende court-bouillon (zie bereidingswijze op de verpakking).
    3. Pel en halveer ondertussen 4 hardgekookte eieren. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Plet de dooiers met een vork, hak de eiwitten fijn. Pel en snij het resterende ei in partjes.
    4. Verkruimel de gekookte zalm in grove stukken en hak de gerookte zalm. Bak ze 2 min. in een noot boter in een sauteuse op zacht vuur.
    5. Meng er de gehakte eiwitten, de rijst, de room, de peterselie, de specerijen, zout en peper onder. Verwarm het geheel 5 min. op een zacht vuur.
    6. Serveer in kommetjes of diepe borden, bestrooi met de geplette eigelen en werk af met de partjes hardgekookt ei.

    Kooktip

    Dit typisch Schotse recept (uit de 19e eeuw) herinnert, dankzij het vleugje specerijen (kerrie enz.), aan de invloed van de koloniën op de culinaire tradities van het Verenigd Koninkrijk. Het wordt traditioneel bereid met gerookte schelvis, een hoofdproduct van de streek, maar het kan ook gemaakt worden met zalm.

    Onze koffietip: Espresso vacuüm.

    Onze theetip: Bio-Earl Grey Tea.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 477; energie (kCal): 114; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 1; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 646,95
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Indiaas
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • KedgereeB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilets | Schotland-Gekruid
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rijst | Langkorrel | 10 min
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar