Recept zoekresultatenKaviaar van bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Kaviaar van bospaddenstoelenA

Kaviaar van bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Aperitief
Kaviaar van bospaddenstoelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 250 g boschampignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 250 g Parijse champignons
  • peper
  • 2 sjalotten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Reeds in je keuken
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    1. Borstel de paddenstoelen en champignons schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Hak ze grof en doe ze in een braadpan met 2 eetlepels olie. Voeg het citroensap toe en de gesnipperde sjalotten. Bak ze op vrij hoog vuur tot het vrijgekomen vocht verdampt is.
    2. Doe de bereiding in de beker van de hakmolen, voeg de peterselieblaadjes toe, 4 eetlepels olie, peper en zout. Laat draaien tot een gladde kaviaar.
    3. Serveer lauw of koud. Heerlijk bij het aperitief op toasten, bij ganzenlever en pasta, als dipsausje, enz.

    Kooktip

    Wijzig de verhoudingen 50/50 niet voor een goed evenwicht van de smaken: een kaviaar alleen op basis van bospaddenstoelen zou een te intense smaak hebben

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 126; vetten (g): 11,8; verzadigde vetten (g): 1,4; koolhydraten (g): 2,2; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 199,08
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Herfst
    Aperitief
    • Kaviaar van bospaddenstoelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Reeds in je keuken
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69