Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKaviaar van aubergines
Delhaize logo
  • Kaviaar van auberginesA

Kaviaar van aubergines

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Lunch
Kaviaar van auberginesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 aubergines
  • 5 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 5 g verse rozemarijn
  • 10 g platte peterselie
  • 1/2 limoen (het sap)
  • 5 g verse tijm
  • 1 tomaat, of
  • 50 g kerstomaatjes
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min + 1 u kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 160°C.
    2. Verwijder de takjes van de tijm en de rozemarijn, pel en hak het teentje knoflook fijn.
    3. Snijd de aubergines in 2, maak er ruitvormige inkepingen in en besprenkel ze royaal met olijfolie. Strooi er de knoflook en de fijngehakte tijm en rozemarijn over en zet ze 1 u in de oven.
    4. Haal het vlees van de aubergines eruit met een lepel. Laat het afkoelen en hak het grofweg met een vork of met behulp van een blender. Meng deze kaviaar van aubergines met de geschilde en in fijne blokjes gesneden tomaat, het citroensap en de fijngehakte peterselie. Geniet van de aroma’s die vrijkomen. Kruid met peper en zout. Zet weg op een koude plaats.

    Kooktip

    Je kunt de kaviaar van aubergines opdienen op een halve gegrilde aubergine met een beetje Griekse yoghurt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 356; energie (kCal): 86; vetten (g): 7,2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 3,1; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 156
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Grieks
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Kaviaar van auberginesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergine | 1Stuk
    1 st
    0,99 €/st
    €0,99
  • Rozemarijn
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65