Recept zoekresultatenKaneelbroodjes (Kanelsnegle)
Delhaize logo
  • 00:00
    -03:58
    E
  • Kaneelbroodjes (Kanelsnegle)

Kaneelbroodjes (Kanelsnegle)

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Terug naar school
Dessert
Kaneelbroodjes (Kanelsnegle)E

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 480 g croissantdeeg
  • 50 g bruine suiker
  • 60 g zachte boter
  • 2 eetlepels kaneelpoeder
  • 1 ruime eetlepel bloem
  • 50 g walnoten
  • 1 ei

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Croissants | Vers deeg
    240 gr
    9,54 €/kg
    €2,29
    F2012080100188500000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    80,26 €/kg
    €3,05
    S2009111608000020000
  • Walnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    19,67 €/kg
    €2,95
    S2020122900483010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 20 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op th. 5/6 – 160°C.
    2. Meng de malse boter, de bruine suiker, de kaneel en de bloem en voeg vervolgens de gehakte walnoten toe. Meng goed.
    3. Rol het eerste pakje deeg uit op je werkblad en verdeel het deeg in drie rechthoeken. Besmeer die lichtjes met de kaneelbereiding en rol ze op. Snijd elk broodje in 4 schijven en leg die, voldoende ver uit elkaar, op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Doe hetzelfde met de tweede rol deeg.
    4. Bestrijk de broodjes met het geklopte ei en laat 20 min. bakken in de oven.
    5. Leg ze op een taartrooster en serveer ze lauw.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1595; energie (kCal): 383; vetten (g): 23,8; verzadigde vetten (g): 11,1; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 10,5; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 231,72
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Terug naar school
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • 00:00
      -03:58
      E
    • Kaneelbroodjes (Kanelsnegle)

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Croissants | Vers deeg
    240 gr
    9,54 €/kg
    €2,29
    F2012080100188500000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    80,26 €/kg
    €3,05
    S2009111608000020000
  • Walnoten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    19,67 €/kg
    €2,95
    S2020122900483010000