Delhaize logo
  • KamuttaboulehA

Kamuttabouleh

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Vegetarisch
Bijgerechten
KamuttaboulehA

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 125 g kerstomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 lente-uitje
  • 1/2 citroen
  • 75 g Kalamon olijven
  • 75 g halfgedroogde tomaten in olie
  • 130 g gekookte kikkererwten (in blik)
  • 50 g pijnboompitten
  • 150 g kamut
  • 3 el olijfolie
  • 1/4 bussel munt
  • 1/4 bussel bladpeterselie
  • 4 takjes oregano
  • Peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    Afhaling vanaf 30/01
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd : 20 min.

    1. Kook de kamut volgens de instructies op de verpakking.
    2. Gril de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
    3. Hak de halfgedroogde tomaten, de ontpitte olijven, de lente-uitjes, de munt en de peterselie. Snijd de komkommer in kleine blokjes en halveer de kerstomaatjes. Doe alles in een slakom en voeg de gespoelde, uitgelekte kikkererwten toe.
    4. Giet de kamut af, spoel hem grondig onder koud water en voeg hem in de slakom toe. Meng met de gegrilde pijnboompitten, citroensap naar eigen smaak en de olijfolie (of gebruik de olie uit het schaaltje van de halfgedroogde tomaten). Kruid met peper en zout. Werk af met plukjes oregano.
    5. Dien koel op en geef er brood bij.

    Tip: Deze tabouleh is een echte multitasker: hij is ook perfect geschikt voor een brunch of als bijgerecht bij gekruide scampi, kipbrochettes … De aangeduide hoeveelheden gelden dan voor 4 personen.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Bijgerechten
    • KamuttaboulehA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | Datterino
    400 gr
    8,98 €/kg
    €3,59
  • Komkommer
    1 st
    0,79 €/st
    €0,79
    Afhaling vanaf 30/01
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Citroen | Bio | 4st
    Dit product is niet meer beschikbaar