Recept zoekresultatenKalkoenspiesjes, salade van kikkererwten
Delhaize logo
  • Kalkoenspiesjes, salade van kikkererwten
    A

Kalkoenspiesjes, salade van kikkererwten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Kalkoenspiesjes, salade van kikkererwtenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el fijngehakte bladpeterselie
  • 600 g kalkoenfilet in blokjes
  • 1 blik kikkererwten
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 Romeinse sla
  • 1 teentje knoflook
  • 6 e.l. olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 4 tomaten
  • 2 citroenen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Filet | Kalkoen

Delhaize

Filet | Kalkoen

+/- 750 gr

+/-€9,74

Kikkererwten

Bonduelle

Kikkererwten

2 x 60 gr

€2,55

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€34,70

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Marinade: meng in een grote kom het sap van 1 citroen, de fijngesneden look, de oregano, peper en zout. Voeg 2 eetlepels olijfolie en de blokjes kalkoenfilet toe. Meng, dek af en zet 30 min. in de koelkast.
  2. Steek de blokjes kalkoenfilet op brochettestokjes, verwijder de stukjes look. Laat de brochettes op de barbecue of in een grillpan roosteren. Zorg dat het vlees binnenin ook goed gebakken is.
  3. Meng ondertussen in een slakom de uitgelekte en onder koud water gespoelde kikkererwten, de ontpitte en in blokjes gesneden tomaten en de in reepjes gesneden Romeinse sla. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe, 4 eetlepels citroensap, de fijngesnipperde uitjes en de peterselie. Meng goed.
  4. Serveer de brochettes met de salade en brood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 325; energie (kCal): 78; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 496,39
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 325; energie (kCal): 78; vetten (g): 3,5; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 496,39
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht
  • Kalkoenspiesjes, salade van kikkererwten
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Filet | Kalkoen

Delhaize

Filet | Kalkoen

+/- 750 gr

+/-€9,74

Kikkererwten

Bonduelle

Kikkererwten

2 x 60 gr

€2,55

Jonge uien | Bussel | Cat1

Delhaize

Jonge uien | Bussel | Cat1

1 st

€1,19

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

2 × 450 gr

€9,98

Citroenen

Delhaize

Citroenen

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,35

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€34,70