Recept zoekresultatenKalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjes
Delhaize logo
  • Kalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjesA

Kalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Kalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kalkoenlapjes (600 g)
  • 3 eieren
  • 1 citroen
  • 100 g bloem
  • 100 g panko
  • druivenpitolie
  • peper en zout
  • 1 kg grote zoete aardappelen (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 el olijfolie (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 takjes tijm (voor de zoete aardappelfrietjes)
  • 4 el Griekse yoghurt (voor de dragonsaus)
  • 1 el mosterd (voor de dragonsaus)
  • 3 takjes dragon (voor de dragonsaus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Panko | Broodkruimels
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    S2011060800118430000
  • Reeds in je keuken
  • Vloeiende bloem
    1 kg
    1,59 €/kg
    €1,59
    S2016020403625030000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in frietjes en bestrijk ze langs alle kanten met olijfolie. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de frietjes over. Kruid ze met peper, zout en bestrooi ze met geriste tijm. Bak ze 25 min. in de oven.
    2. Meng de eieren met peper en zout. Kruid de kalkoenlapjes met peper en zout. Haal ze door de bloem, tik er de overtollige bloem af en dompel ze in de losgeklopte eieren. Haal ze ten slotte door de panko. Bak de schnitzels goudbruin op een matig vuurtje in 2 grote braadpannen met een beetje druivenpitolie (warm, maar niet dampend).
    3. Maak de saus: meng de mosterd, de yoghurt, de fijngehakte dragon, peper en zout.
    4. Laat de schnitzels op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de zoete aardappelfrietjes, de saus en citroen. Geef er een slaatje bij.

    Tip: Is anijssmaak niet echt je ding? Vervang de dragon door een ander vers kruid naar keuze: bieslook, basilicum, peterselie ...

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 838 Kcal - Vetten: 36 g - Koolhydraten: 75 g Vezels: 2 g - Eiwitten: 51 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Kalkoenschnitzels met zoete aardappelfrietjesA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Citroen | 1 st
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
    F2020032400055500000
  • Panko | Broodkruimels
    200 gr
    11,95 €/kg
    €2,39
    S2011060800118430000
  • Reeds in je keuken
  • Vloeiende bloem
    1 kg
    1,59 €/kg
    €1,59
    S2016020403625030000