Recept zoekresultatenKalkoensandwich
Delhaize logo
 • KalkoensandwichB

Kalkoensandwich

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

Nog niet beoordeeld
Kinderen
Lunch
KalkoensandwichB

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
 • 2 el light mayonaise
 • 1/4 kl uienpoeder
 • 1/4 kl selderzout
 • 3 sneetjes volkorenbrood
 • 2 blaadjes sla
 • 3 plakjes kalkoen
 • 3 plakjes tomaat

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

 1. Meng de mayonaise, het uienpoeder en het selderzout in een kleine kom.
 2. Toast het brood. Smeer één dun laagje van je zelfgemaakte mayonaise op één van de sneetjes. Leg daar bovenop een blaadje sla en de plakjes kalkoen.
 3. Leg nu voorzichtig het tweede sneetje brood bovenaan. Smeer ook op deze toast een beetje mayonaise en werk af met de tomatenplakjes en het tweede blaadje sla.
 4. Smeer tenslotte ook mayonaise op de derde toast en leg die (met de besmeerde kant naar onder) boven op je broodje. Druk zachtjes aan zodat alle laagjes aan elkaar kleven.
 5. Snij het broodje in vier driehoeken en prik een tandenstoker door elk stuk. Leg de driehoekjes per twee op een bord.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kinderen
Lunch
 • KalkoensandwichB