Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalkoenrolletjes met asperges en citroen
Delhaize logo
  • Kalkoenrolletjes met asperges en citroenA

Kalkoenrolletjes met asperges en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Pasen
Hoofdgerecht
Kalkoenrolletjes met asperges en citroenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik witte asperges
  • peper
  • olijfolie
  • boter
  • ui
  • bloem
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 500 g fusilli
  • 5 eetlepels citroensap
  • 90 g Pecorinokaas
  • 2 eetlepels fijngesneden diepgevroren peterselie
  • 150 g sneetjes gerookt spek
  • 15 cl droge witte wijn
  • 500 g kalkoenlapjes
  • zout

Begin met koken

  1. Laat de asperges uitlekken. Halveer ondertussen de kalkoenlapjes indien ze te breed zijn. Leg op het einde van elk lapje een sneetje bacon, dan een half sneetje Pecorinokaas en vervolgens 2 stukjes asperge en rol alles op. Steek vast met een tandenstoker.
  2. Verhit 1 eetlepel olijfolie en de boter in een sauteerpan. Bak de rolletjes hierin aan alle kanten mooi bruin. Neem uit de pan.
  3. Verhit opnieuw een eetlepel olijfolie in dezelfde pan en stoof er op een zacht vuurtje de fijngesnipperde ui in. Bestrooi na 2 minuten met de bloem, meng 30 seconden en voeg de witte wijn toe. Meng goed en voeg 15 cl water, het citroensap en het verkruimelde halve bouillonblokje toe.
  4. Leg de rolletjes in deze saus. Dek af en laat nog 10 minuten zacht stoven op heel zacht vuur. Draai halverwege de baktijd om. Doe er de fijngesneden peterselie bij en breng op smaak met peper en zout. Dien heel warm op met verse pasta.

Kooktip

  • Vervang de kalkoen- door kalfslapjes en de witte asperges door groene.
  • Voor een fijnere saus kan je deze mixen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 494; energie (kCal): 118; vetten (g): 4,5; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 0,7; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 9,4; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 845,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Pasen
Diner
Lente
Hoofdgerecht
  • Kalkoenrolletjes met asperges en citroenA