Recept zoekresultatenKalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas
Delhaize logo
  • Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaasB

Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g kalkoenhaasjes
  • 12 sneden ontbijtspek
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 150 g verse kaas van het Chevridou-type
  • peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 cl water

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij 3 sneden spek in 2 en leg ze, op een snijplank, naast elkaar in de vorm van een rechthoek.
  3. Leg een takje rozemarijn dwars in het midden.
  4. Leg er een kalkoenhaasje op, kruid met peper en zout, vouw het spek over het kalkoenhaasje.
  5. Maak zo de pakketjes en leg ze (met het rozemarijntakje naar boven) in een ovenschaal, lichtjes ingesmeerd met olie. Laat 30 min. in de oven bakken.
  6. Wanneer het vlees bijna klaar is, prak dan de verse kaas met een vork met het water in een steelpannetje. Breng langzaam aan de kook en meng.
  7. Neem de pakketjes uit de ovenschaal, verwijder het braadvet en giet er de saus in. Roer het aanbaksel los en breng op smaak.
  8. Serveer de kalkoenpakketjes meteen met de saus. Bestrooi met gehakte bieslook en dien op met verse deegwaren en enkele gebakken appelschijfjes en/of prinsessenbonen.

Kooktip

  • Je kan alles op voorhand bereiden en het vlees met de saus opwarmen in een diepe pan met deksel.
  • Je kan voor voor 4 porties 4 kleine kalkoenhaasjes kopen, of 2 grote gehalveerde.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 570; energie (kCal): 136; vetten (g): 6,6; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 1; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 18,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 396,03
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Kalkoenpakketjes en smeuïge saus met geitenkaasB