Recept zoekresultatenKalkoenkarbonade met Achelse trappist
Delhaize logo
  • Kalkoenkarbonade met Achelse trappistA

Kalkoenkarbonade met Achelse trappist

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalkoenkarbonade met Achelse trappistA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ui
  • maïszetmeel
  • 1 flesje Achelse trappist
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 1 appel
  • 100 g veenbessenmix (gedroogde vruchten)
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 teentje knoflook
  • 750 g kalkoenfilet in blokjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Suikermaïs
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Trappist | Blond | 8% | Fles
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. gaartijd

    1. Laat de veenbessenmix 15 min. weken in lauw water.
    2. Zout en peper de kalkoenblokjes en bak ze in boter op een hoog vuur tot ze goudbruin zijn. Haal ze uit de pot en fruit de look en de fijngehakte ui(en). Voeg na 5 min. opnieuw de kalkoenblokjes toe samen met het kruidentuiltje, de bouillon, het bier, de veenbessen en de kaneel. Laat ongeveer 20 min. zachtjes sudderen.
    3. Schil de appel(s) en snijd hem in blokjes. Doe hem bij de kalkoenkarbonade en laat alles nog 10 min. extra koken.
    4. Laat de jus eventueel nog even langer koken en/of bind hem met wat maïszetmeel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 508; energie (kCal): 120; vetten (g): 1,6; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 6,3; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 15,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 382,2
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Kalkoenkarbonade met Achelse trappistA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Suikermaïs
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Trappist | Blond | 8% | Fles
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Bouillon | Kip | Vetarm
    120 gr
    3,25 €/kg
    €0,39