Recept zoekresultatenKalkoengebraad met picklessaus
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad met picklessaus
    B
Kalkoengebraad met picklessausB

Kalkoengebraad met picklessaus

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 1 g boter
  • 35 cl cider brut
  • 1,2 kg filetgebraad van kalkoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Granny Smith appel
  • 2 e.l. olijfolie
  • 4 el pickles
  • 1 ui
  • 4 blaadjes verse salie
  • 2 el vloeibare honing
  • zout
  • 1 g boter
  • 35 cl cider brut
  • 1,2 kg filetgebraad van kalkoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Granny Smith appel
  • 2 e.l. olijfolie
  • 4 el pickles
  • 1 ui
  • 4 blaadjes verse salie
  • 2 el vloeibare honing
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 50 min. bakken
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Bind het kalkoengebraad op met keukentouw. Verwarm de olie en de boter in een sauteuse en bak er het gebraad aan alle kanten mooi bruin in, kruid met peper en zout.
3
Snipper ondertussen de ui fijn, snij de geschilde appel in blokjes en pers het lookteentje.
4
Leg het gebraad in een ovenschaal. Fruit de ui, de appel en de look 2 min. in de sauteuse op middelhoog vuur, voeg dan 25 cl cider toe, de pickles, de honing en de gehakte salie. Laat 2 min. sudderen, giet dan alles over het gebraad.
5
Zet de ovenschaal 50 min. in de oven, draai het gebraad halverwege de baktijd om en bedruip het dan met de resterende cider.
6
Snij het gebraad in plakken. Dien warm op met de saus, serveer met wortelstoemp.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Bind het kalkoengebraad op met keukentouw. Verwarm de olie en de boter in een sauteuse en bak er het gebraad aan alle kanten mooi bruin in, kruid met peper en zout.
3
Snipper ondertussen de ui fijn, snij de geschilde appel in blokjes en pers het lookteentje.
4
Leg het gebraad in een ovenschaal. Fruit de ui, de appel en de look 2 min. in de sauteuse op middelhoog vuur, voeg dan 25 cl cider toe, de pickles, de honing en de gehakte salie. Laat 2 min. sudderen, giet dan alles over het gebraad.
5
Zet de ovenschaal 50 min. in de oven, draai het gebraad halverwege de baktijd om en bedruip het dan met de resterende cider.
6
Snij het gebraad in plakken. Dien warm op met de saus, serveer met wortelstoemp.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 413; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,3; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 313,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 413; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,3; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 313,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Cider | Normand | Brut | 5% ALC

Delhaize

Cider | Normand | Brut | 5% ALC

75 cl

€3,09

Opgebonden filet | Kalkoen

Delhaize

Opgebonden filet | Kalkoen

2 × +/- 800 gr

+/-€24,78

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

Delhaize

Appelen | Granny Smith | Verpakt | 6st

900 gr

€2,39

Augurken | Cocktail | Azijn

Delhaize

Augurken | Cocktail | Azijn

110 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,96

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Salie | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Salie | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Honing | Bio

Delhaize

Honing | Bio

340 gr

Bio

€2,65

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€37,65