Recept zoekresultatenKalkoengebraad met picklessaus
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad met picklessausB

Kalkoengebraad met picklessaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalkoengebraad met picklessausB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 noot boter
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 4 blaadjes verse salie
  • 1 ui
  • 4 eetlepels pickles
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1 teentje knoflook
  • 1,2 kg filetgebraad van kalkoen
  • 35 cl cider brut
  • zout, peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 50 min. bakken

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Bind het kalkoengebraad op met keukentouw. Verwarm de olie en de boter in een sauteuse en bak er het gebraad aan alle kanten mooi bruin in, kruid met peper en zout.
  3. Snipper ondertussen de ui fijn, snij de geschilde appel in blokjes en pers het lookteentje.
  4. Leg het gebraad in een ovenschaal. Fruit de ui, de appel en de look 2 min. in de sauteuse op middelhoog vuur, voeg dan 25 cl cider toe, de pickles, de honing en de gehakte salie. Laat 2 min. sudderen, giet dan alles over het gebraad.
  5. Zet de ovenschaal 50 min. in de oven, draai het gebraad halverwege de baktijd om en bedruip het dan met de resterende cider.
  6. Snij het gebraad in plakken. Dien warm op met de saus, serveer met wortelstoemp.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 413; energie (kCal): 98; vetten (g): 2,9; verzadigde vetten (g): 0,8; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 13,3; zout (g): 1,4. Energie (kcal/portie): 313,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kalkoengebraad met picklessausB