Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalkoengebraad met druiven
Delhaize logo
  • Kalkoengebraad met druivenC

Kalkoengebraad met druiven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Sauzen en specerijen
Kalkoengebraad met druivenC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kalkoengebraad (ong. 1 kg)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • boter
  • 22 cl wittedruivensap
  • 3 el vloeibare honing
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • 300 g druiven (nettogewicht, afgerist)
  • 3 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35
    Afhaling vanaf 26/01
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Verwarm de olie en de boter in een grote braadpan en bak er het gebraad snel langs alle kanten in aan op vrij hoog vuur. Leg het vervolgens in een ovenschotel, kruid met peper en zout.
    3. Giet het druivensap en de honing in de pan, verwarm en roer de aanbaksels los. Voeg de azijn toe en laat 30 sec. sudderen. Doe deze saus in een maatbekertje en giet ong. 1/3 over het gebraad.
    4. Laat het gedurende 50 min. in de oven bakken, bedruip om de 10 min. met saus.
    5. Leg het gebraad op een snijplank en giet de saus door een zeef in een steelpan. Voeg het bindmiddel toe, meng en voeg de druiven toe. Breng op smaak met peper en zout en laat zacht sudderen terwijl je het gebraad versnijdt.
    6. Serveer meteen met rösti.

    Kooktip

    Voor een mooiere presentatie kan je het gebraad opbinden.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 504; energie (kCal): 120; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 9,1; suikers (g): 7,6; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 12,7; zout (g): 1,2. Energie (kcal/portie): 333,96
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Herfst
    Sauzen en specerijen
    • Kalkoengebraad met druivenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Honing | Bloemen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    2,70 €/l
    €1,35
    Afhaling vanaf 26/01
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49