Recept zoekresultatenKalkoencurrysoep
Delhaize logo
  • KalkoencurrysoepB

Kalkoencurrysoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Andere
KalkoencurrysoepB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g sluimererwten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 4 dl kokosroom
  • 1 l kippenfond
  • 500 g kalkoen (reeds gegaard)
  • 20 g koriander
  • 150 g sojascheuten
  • 4 Haspengouwse fijne wortelen

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + 10 min kooktijd

  1. Schil de wortelen en snijd ze samen met de sluimererwten in julienne.
  2. Zet een pan op het vuur met de boter en stoof de julienne er kort in aan. Snijd of trek de kalkoen in hapklare stukjes, voeg ze bij de groenten en stoof nog even verder.
  3. Voeg zout toe, bevochtig met de gevogeltebouillon en breng aan de kook. Voeg de kokosroom en de currypoeder erbij en laat nog even verder doorkoken.
  4. Verdeel de soep over de kommetjes en werk af met enkele takjes koriander en wat sojascheuten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 271; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,7; verzadigde vetten (g): 2,8; koolhydraten (g): 2,3; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 431,34
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Winter
Andere
  • KalkoencurrysoepB