Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honing
Delhaize logo
  • Kalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honingA

Kalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honing

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honingA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kalkoenkarbonaden
  • 300 g wortelen bio (diepgevroren)
  • 2 roze pompelmoezen
  • 2 el honing
  • 300 g pompoenblokjes (diepgevroren)
  • 1 eetlepel tamari
  • 2 eetlepels druivenpitolie
  • zout
  • 1/2 koffielepel pikante paprika

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min + marinade 30 min

  1. Meng de druivenpitolie, de honing, de tamari, het pompelmoessap, het zout en de paprika in een bord. Snijd het vlees in blokjes, schep ze bij in het bord en meng alles goed. Bedek en laat 30 min marineren.
  2. Stoom de wortelen en de pompoenblokjes gedurende 10 min.
  3. Pel de pompelmoezen tot op het vruchtvlees en haal de partjes eruit. Bewaar het sap.
  4. Prik de blokjes kalkoen op stokjes. Vorm een ‘s’ en druk stevig aan. Gril ze 5 min aan elke kant. Voeg de marinade en de kwartjes pompelmoes toe en kook gedurende 5 min verder op een hoog vuur.
  5. Leg de groenten op een bord terwijl het vlees bakt, strooi er wat zout op en snijd ze in grote stukken.
  6. Dien de brochettes op met de puree, de pompelmoes en het braadvocht.

Kooktip

Laat je satéstokjes gedurende 30 min weken in koud water zodat ze niet verbranden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 325; energie (kCal): 77; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 3,8; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 9,8; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 299,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Kalkoenbrochettes met roze pompelmoes en honingA