Recept zoekresultatenKalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:33
  • Kalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek

Kalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Kerst
Hoofdgerecht
Kalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 1 kalkoen van ± 5 kg
  • 100 g gepelde pistachenoten
  • 600 g rodevruchtenmix (uit diepvriezer)
  • 150 g boter
  • 125 g fysalissen
  • 4 sneetjes peperkoek
  • 1 eetlepel suiker (naar smaak)
  • 1,9 dl kippenfond
  • peper en zout

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid de kalkoen met peper en zout, leg er de boter in stukjes op en bak in de oven. Reken op 40 min per kilo.
  3. Rooster de pistachenootjes kort in een droge pan en laat afkoelen. Zo zijn ze lekker krokant.
  4. Maak de saus: giet de fond in een kookpot en breng zachtjes aan de kook. Snijd of breek de peperkoek in stukken en doe bij de fond. Roer goed tot de peperkoek opgelost is. Zet het vuur wat hoger en kook er de helft van het rode fruit met de suiker in tot een vloeibare saus. Dat duurt ± 20 min.
  5. Voeg de andere helft van de rode vruchten en de fysalis de laatste 2 min toe en roer nog eens om. Je moet de structuur van het fruit nog kunnen zien.
  6. Dien de kalkoen op met de saus en werk af met de geroosterde pistachenootjes.  
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kerst
Diner
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -00:33
  • Kalkoen met rode vruchten, pistachenoten en peperkoek