Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalkoen met clementines
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:41
  • Kalkoen met clementines

Kalkoen met clementines

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Kalkoen met clementines

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • 100 g bereide veenbessen (compote)
  • 4 koffielepels blonde kandijsuiker
  • 80 g boter
  • 150 g broodkruim (zonder de korsten)
  • 4 koffielepels gedeshydrateerde gevogeltefond
  • 1 ei
  • 1 kalkoen van 3 kg
  • 1 snuifje specerijenmix voor speculaas
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 20 cl rode Banylus
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 3 clementines
  • 400 g gevogeltelevers
  • 25 cl volle melk

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Veenbessen | Garnituur
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Peperkoek | Mix
    34 gr
    86,76 €/kg
    €2,95
  • Verse melk | Volle | Bio
    1 l
    1,69 €/l
    €1,69
  • Kippenlevers
    +/- 200 gr
    +/-4,49€/kg
    +/-€0,90
    Afhaling vanaf 19/01
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur 45 min.

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Laat het broodkruim in de melk weken. Rasp de rozemarijnblaadjes en de schil van de sinaasappel fijn
    3. Hak de gevogeltelevers met het ei in de hakmolen, doe dit mengsel in een grote kom. Voeg het uitgeknepen broodkruim toe, de helft van de sinaasappelschil, 1 eetlepel rozemarijn, peper en zout.
    4. Maak het keukentouw van de kalkoen los, vul de kalkoen met het mengsel en bind terug samen met het touw.
    5. Leg de kalkoen in een ovenschaal en bestrijk met 30 g zachte boter. Kruid met peper en zout en bestrooi met de rest van de rozemarijn. Dek af met aluminiumfolie en bak 2 uur in de oven. Verwijder de folie, verlaag de temperatuur tot 150°C (th. 5) en laat nog 45 min. bakken, bedruip de kalkoen regelmatig met de vrijgekomen braadsappen.
    6. Zet de oven uit, maar laat er de kalkoen nog in staan.
    7. Fruit de gehakte knoflook 1 min. in 20 g boter in een grote pan met dikke bodem. Doe er de suiker bij , de specerijen en de rest van de sinaasappelschil. Laat nog 2 min. zacht stoven, bestrooi met de gevogeltefond, overgiet dan met de Banyuls en 20 cl water. Breng aan de kook, laat 1 min. inkoken, voeg de veenbessen toe en warm alles 2 min. op.
    8. Schil de clementines tot op het vruchtvlees, snij de partjes tussen de vliezen uit en voeg ze toe aan de saus. Hou warm op zacht vuur. Kruid met peper en zout. Neem van het vuur, roer er de resterende, in klontjes gesneden, koude boter onder.
    9. Versnijd de kalkoen en de vulling en verdeel de stukken over verwarmde individuele borden. Overgiet alles met saus en dien onmiddellijk op.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -04:41
    • Kalkoen met clementines

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Veenbessen | Garnituur
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Kruiden | Peperkoek | Mix
    34 gr
    86,76 €/kg
    €2,95
  • Verse melk | Volle | Bio
    1 l
    1,69 €/l
    €1,69
  • Kippenlevers
    +/- 200 gr
    +/-4,49€/kg
    +/-€0,90
    Afhaling vanaf 19/01