Recept zoekresultatenKalkoen met citroen en courgettespaghetti
Delhaize logo
  • Kalkoen met citroen en courgettespaghettiA

Kalkoen met citroen en courgettespaghetti

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Pasta
Kalkoen met citroen en courgettespaghettiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kalkoenlapjes
  • 1/2 kg tomaten
  • 1 sjalot
  • 1/2 citroen
  • 1 courgette
  • platte peterselie
  • boter
  • 400 g spaghetti
  • 1 teentje knoflook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalkoen | Lapjes
    +/- 385 gr
    +/-11,49€/kg
    +/-€4,42
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Bestrooi de kalkoenlapjes met wat bloem en kruid met peper en zout. Bak ze met boter in een pan en doe er het fijngehakt sjalotje en de knoflook bij. Snij de tomaten in vieren en haal de pitten er uit. Snij de rest in ruwe blokjes en doe ze bij het vlees. Blus met een scheutje witte wijn. Laat verder pruttelen met het deksel op de pan en doe er ten slotte het sap van de citroen en wat versnipperde peterselie over.
    2. Snij de courgette met een mandoline of een dunschiller in fijne sliertjes.
    3. Kook de pasta. Doe er op het einde van de kooktijd de sliertjes courgette kort bij en giet af. Overgiet met een scheutje olijfolie.
    4. Rol de spaghetti rond een vork en leg ze op een bord. Serveer met een kalkoenlapje en overgiet met de saus.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 410; energie (kCal): 97; vetten (g): 1,4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 12,6; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1; eiwitten (g): 8,2; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 618,96
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Pasta
    • Kalkoen met citroen en courgettespaghettiA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kalkoen | Lapjes
    +/- 385 gr
    +/-11,49€/kg
    +/-€4,42
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,31 €/kg
    €3,29
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69