Recept zoekresultatenKalfsrolletjes met geitenkaas
Delhaize logo
  • Kalfsrolletjes met geitenkaasB

Kalfsrolletjes met geitenkaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Sauzen
Kalfsrolletjes met geitenkaasB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g (6 stuks) kalfsvlees « bruinen en opdienen » (heel fijne lapjes)
  • peper
  • 1 doos passata (500 g)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 12 sneden ontbijtspek
  • 8 eetlepels fijngesneden basilicum
  • 1 ei
  • 1 rolletje verse geitenkaas (120 g)
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bruinen en opdienen | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 160 gr
    +/-24,95€/kg
    +/-€3,99
    F2001121200569800000
  • Gerookt spek | Sneden
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    250 gr
    17,16 €/kg
    €4,29
    F2009091800582410000
  • Basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019112800047410000
  • F1993101900107900000
  • Begin met koken

    1. Prak de geitenkaas met een vork en meng met het ei en de helft van de basilicumblaadjes.
    2. Snij elk kalfslapje in 2 lange smalle driehoeken. Besmeer met het kaasmengsel en leg een sneetje spek op elk stuk. Rol op (begin aan de brede kant) en steek vast met een tandenstoker.
    3. Bak de rolletjes rondom bruin in een sauteerpan met het nootje boter en 1 eetlepel olie op vrij hoog vuur. Neem uit de pan en fruit in dezelfde pan het geperste knoflookteentje in 2 eetlepels olie gedurende 2 min. op heel zacht vuur. Meng met de passata en leg de rolletjes in de saus.
    4. Laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
    5. Voeg de resterende basilicumblaadjes toe en breng op smaak met peper en zout. Dien warm op met verse deegwaren.

    Kooktip

    Ook heel lekker met fijne kalkoenlapjes en/of een mespunt pili-pili in de saus.

    Verwijder de tandenstokers voor het opdienen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 608; energie (kCal): 146; vetten (g): 9,1; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 2,5; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 13,1; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 570,86
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Diner
    Andere
    Sauzen
    • Kalfsrolletjes met geitenkaasB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bruinen en opdienen | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 160 gr
    +/-24,95€/kg
    +/-€3,99
    F2001121200569800000
  • Gerookt spek | Sneden
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    250 gr
    17,16 €/kg
    €4,29
    F2009091800582410000
  • Basilicum
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019112800047410000
  • F1993101900107900000