• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen

Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Overig
  • Seizoen: Lente

Dit recept versturen

Kalfspicatta met radijzen, emulsie van loof van radijzen
Makkelijk
Gemiddeld
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • 3 bussels bioradijzen
  • zout, fleur de sel
  • Xérèsazijn
  • 2 soeplepels geparfumeerde olijfolie
  • 19 cl kalfsfond
  • 2 kleine, stevige aardappelen
  • 25 g boterolie
  • takjes bieslook
  • 1 takje verse dragon
  • 1/2 koffielepel schil van biocitroen
  • 4 kalfslapjes
  • zwarte peper van de molen
Bereiding

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Was de radijzen en hun loof goed. Snij het loof zodanig dat er een takje op de radijzen blijft. Bewaar het kleine loof voor de afwerking van het gerecht. Doe ze in een slakom met water en ijsblokjes tot het moment van opdienen. Snij de radijzen in tweeën.
  2. Stoom de aardappelen.
  3. Giet de kalfsfond in een kleine kookpan en breng aan de kook. Haal van het vuur, voeg er het loof van de radijzen, de fijngesneden bieslook en de dragonblaadjes aan toe. Voeg peper toe en mix fijn. Hou warm 'au bain-marie'.
  4. Plet snel de kalfslapjes met de vleeshamer terwijl je ze beschermt met plastic folie. Giet de boterolie en de citroenschil in een grote braadpan en sauteer vlug de lapjes. Haal ze uit de pan en hou warm in de oven op 80°C. Voeg de radijzen toe in de pan, doe er wat zout bij en laat ze 5 minuten sauteren. Blus met een scheut xeresazijn en laat inkoken op een zachter vuur.
  5. Op het bord: meng de saus met olijfolie en klop op. Serveer de lapjes, de radijzen en de aardappelen, voeg wat fleur de sel en de emulsie van het loof toe.

Kooktip

Boterolie maken om het vlees te bakken:
Laat de boter zachtjes smelten in een kleine kookpan. De caseïne (melkeiwit) vormt een mousse op de bodem. Onder deze caseïne zit de vetstof (boterolie) en daaronder de melkwei. Verwijder de caseïne. Giet de vetstof zachtjes over en laat de melkwei op de bodem. De boterolie kan bewaard worden in de koelkast in een hermetisch gesloten bokaal.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst