Recept zoekresultatenKalfsniertjes met mosterd
Delhaize logo
  • Kalfsniertjes met mosterdD

Kalfsniertjes met mosterd

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Kalfsniertjes met mosterdD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g kalfsniertjes
  • 2 dl room
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 dl kalfsfond
  • 50 g boter
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Verwijder indien nodig het vet en de pezen van de niertjes met een scherp mesje. Spoel ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Bak de niertjes, met de ontvette kant naar onder, op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met de hete boter. Draai ze om en bak ook de bolle kant goudbruin (± 5 min. in totaal). Kruid met peper, met zout en bestrooi met geriste tijm.
  3. Haal de niertjes uit de braadpan en roer de aanbaksels goed los met de kalfsfond. Laat voor de helft inkoken op een vrij hoog vuur. Voeg de mosterd, de room en de gehakte dragon toe. Laat 5 min. sudderen. Snijd de niertjes in stukken en warm ze 30 s in de saus op.
  4. Breng verder op smaak en dien meteen op. Serveer er minirösti’s of krieltjes uit de oven bij en veldsla.

Tip: Als je de kalfsniertjes in 1 stuk wilt opdienen, prik je er best 2 houten spiesjes diagonaal dwars door, zo blijven ze tijdens het bakken mooi vlak.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Hoofdgerecht
  • Kalfsniertjes met mosterdD