Recept zoekresultatenKalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen
Delhaize logo
  • Kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

Kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Pasta
Kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g verse tagliatelle
  • 12 dl water
  • 1 eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de pan)
  • 12 cl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 50 g geroosterde amandelen
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 600 g kalkoenlapjes
  • 1 nootje boter
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tagliatelle
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
  • Bindmiddel | Bruine sauzen
    250 gr
    3,00 €/kg
    €0,75
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Verwijder de dikste stelen van de peterselie, spoel de rest en zwier droog in de slazwierder (nettogewicht: ong. 50 g). Doe de peterselie in de beker van een hakmolen, voeg de olijfolie toe, de amandelen, de parmezaan, peper, zout en eventueel het gehakte lookteentje. Mix tot een homogene pesto, al of niet grof, afhankelijk van eigen smaak.
    2. Kook de tagliatelle « al dente ».
    3. Doe ondertussen de boter en de olijfolie in een grote pan en bak er de kalfslapjes snel goudbruin in op hevig vuur. Kruid met peper en zout. Leg ze op een bord, giet het water in de pan en roer de aanbaksels los. Voeg het bindmiddel toe en de vrijgekomen vleessappen. Kruid af.
    4. Meng de uitgelekte pasta met de pesto en dien meteen op. Lepel een beetje saus op het vlees en serveer met broccoli of sperziebonen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Zomer
    Pasta
    • Kalfslapjes en tagliatelle met pesto van peterselie en amandelen

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tagliatelle
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
  • Bindmiddel | Bruine sauzen
    250 gr
    3,00 €/kg
    €0,75
  • Look | Zakje
    100 gr
    5,90 €/kg
    €0,59
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95