Recept zoekresultatenKalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten
Delhaize logo
  • Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalottenA

Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalotten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalottenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kg kalfskroon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 knoflookteentje
  • 10 cl lichte verse room
  • 20 cl droge witte wijn
  • 300 g sjalotten
  • 1 pak verse bruine kalfsfond van 220 ml
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • peper
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min. + 40 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Pel de sjalotten en afhankelijk van hun grootte, laat ze heel of snij ze in 2 of in 4. Leg ze in een ovenschaal.
  3. Bind de kalfskroon op met keukentouw en wikkel het bovenste stuk van de botjes in aluminiumfolie. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak er het vlees aan alle kanten snel goudbruin in. Kruid met peper en zout en leg in de schaal bij de sjalotten. Overgiet met de witte wijn, voeg het kruidentuiltje toe en laat 40 min. in de oven bakken, bedruip af en toe met het braadvocht.
  4. Giet ondertussen de kalfsfond in de pan, roer de aanbaksels los en giet alles in een steelpan. Zet opzij.
  5. Maak de paddenstoelen schoon (spoel ze niet in water), doe ze in een pan met de olie en het geperste lookteentje. Zet opzij.
  6. Doe het braadvocht, wanneer de kalfskroon gebakken is, bij in de steelpan met de kalfsfond. Laat de ovenschaal, bedekt met aluminiumfolie, in de uitgeschakelde oven staan.
  7. Laat de saus op hevig vuur voor de helft inkoken, voeg dan de room en het bindmiddel toe, laat 2 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout. Bak de paddenstoelen tegelijkertijd op vrij hoog vuur, kruid met peper en zout en voeg de peterselie toe.
  8. Versnijd de kalfskroon tussen de ribben in plakken en dien op met de saus, de bospaddenstoelen en de sjalotten. Serveer met puree met olijfolie.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 448; energie (kCal): 107; vetten (g): 5,3; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 3,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,1; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 580,8
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Kalfskroon met bospaddenstoelen en sjalottenA